Salut. Bolile sunt si ereditare.La varsta ta -putin probabil.
Diabetul survine la un moment dat dupa mult stress, si o alimentatie proasta ( mezeluri, prajeluri, dulciuri, margarina, sucuri carbogazoase, chipsuri, shaorma si tot asa) Deci ai grija cu greutatea -insa nu te infometa. Trebuie sa manci bine -dar sa nu mananci si sa nu bei tampenii -de ex Coca cola, sau margarina. Nu stiu, si ce greutate ai dar trebuie sa ai grija de anumite aspecte:
-sa controlezi greutatea(adica sa nu te ingrasi), sa mananci mult fructe si legume, si mai putina grasimi, dulciuri si prajeluri, si fara fumat, si cat se poate de putin alcool. Bun, astea fiind spuse -eu zic sa te linistesti ca nu cred ca ai diabet, dar daca stii ca tatal tau a avut (probabil spui ca a avut pentru ca a decedat). Deci ai grija la stilul de viata si atat! Succes!
Aceste simptome,pot fi si din alte cauze,dar poate fi si un semnal de alarma, deoarece diabetul se cam mosteneste. Avand antecedente pe linie paterna, ar fi indicat sa-ti faci analize macar o data pe an. Diabetul, nu doare, nu iti semne decat atunci cand este instalat.Asa ca ATENTIE, fa-ti analizele!
Buna!
Da,este posibil.
http://www.ele.ro/......omele-2666
Sa mergi la medic pentru niste analize sau daca ai avea un glucometru acasa sa-ti masori glicemia ar fi bine.
Te pup!
Carmen133 întreabă: