| kanam18 a întrebat:

De ce am carii?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Trebuie sa faci o analiza a salivei, si consulta la stomatolog pentru a te invata corect cum trebuie sa iti speli dintii, de foarte multe ori nu stim cum sa ne periem dintii si nici ce fel de perie sa folosim in functie de asezarea lor in cavitatea bucala, aciditatea are foarte mare importanta iar cariile por fi si ereditare, mai alea daca mama a avut probleme cu dintii in timpul sarcinii, anumite medicamente ataca dintii, de exemplu inhalatorii pentru astmatici, poate fi aparea probleme si cu maxilarul, mergi la un stomatolog si fa/ti o analiza a salivei, fluoarizarea dintilor este foarte importanta dar nu trebuie exagerat pentru ca ataca smaltul, dealtfel observam ca romanii in general au mari probleme du dintii, este vorba si de stilul de viata, mancare gatita cu mult bulion sau alte alimente care cresc aciditatea, apa sau mediul toxic

2 răspunsuri:
mlm
| mlm a răspuns:

În general, cariile dentare reprezintă principalele cauze de pierdere a dinţilor, explică specialiştii Uniunii Franceze pentru Sanatatea Buco-Dentară (UFSBD). Mediul acid din cavitatea bucală demineralizează smalţul dentar şi favorizează astfel apariţia cariilor.

Anumite alimente sunt cariogene (băuturile răcoritoare, cola, ketchup, sucurile de fructe), dar şi dulciurile care stimulează dezvoltarea bacteriilor din flora bucală. O peliculă clară, aderentă, numită placă dentară bacteriană, se formează pe dinţi şi pe gingii. Acţiunea acizilor apare de regulă la 20-30 de minute după mese, dacă dinţii nu sunt curăţaţi.
Cu cât mai mult timp alimentele dulci rămân pe dinţi, cu atât bacteriile produc mai mulţi acizi.

Acizii produşi de aceste bacterii atacă la rândul lor smalţul dinţilor. Ele produc acid care atacă stratul mineral al dintelui (smalţul). Dintele are un strat exterior (smalţ), unul mijlociu (dentina), iar în centru se găseşte pulpa dentară. Cu cât mai multe straturi sunt afectate de carie, cu atât daunele sunt mai importante.

Caria se formează atunci când capacitatea de apărare a dintelui este depăşită de "atacul" acizilor. Apariţia cariei este determinată atât de structura dintelui, dar şi de dificultatea curăţării şi autocurăţării (prin masticaţie şi flux salivar) acestor suprafeţe. Cariile încep în smalţ (stratul extern al dintelui) printr-un orificiu mic şi se continuă în interior, în dentină, afectând din ce în ce mai mult structura dentară, până când unul din pereţii dintelui nu mai are susţinere şi se rupe. Leziunea porneşte din smalţ (stratul dur, extern al dintelui).

| CAsToReL a răspuns:

Pentru ca ai pacatuit laughing)))