| CleoNd66 a întrebat:

De ce am mereu ochii vineţi? Nu e de la oboseală. Că dorm destul, şi la mine sunt mereu ochii vineţi.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| daniel176 a răspuns:

Asa am si eu este de la calculator, televizor, telefon stai prea mult cu ochii in ele

| Eastwood a răspuns:

Asa sunt ochii tai!

| HenryLeafy a răspuns:

Daca te referi la partea de dedesubt al ochilor atunci e din cauza chipsurile, mai specific din cauza excesului de sodiu(sare). Trebuie redus consumul de sare si balansat cu consumul de potasium(banane). Acei "ochi vineti" mai pot aparea si din cauza unui aflux de lichide in partea nazala si chiar dedesubtul ochilor. Eventual o perna mai mare sa iti tina capul ridicat cand dormi ar fi o idee.

| CleoNd66 explică:

Nu stau mai de loc la calculator televizor sau telefon.

| fdhgcvnb a răspuns:

Salut! Uite aici mai multe informații:
http://www.romedic.ro/cearcane-0P13458
Pe scurt,ar putea fi o hiperpigmentare(pielea e mai închisă la culoare în locul respectiv din cauza unui exces de melanină-pigmentul care dă culoare pielii),mai ales dacă pielea ta este mai închisă la culoare,retenție de apă,circulație proastă,anemie,conjestie nazală(ai nasul înfundat),consumi sare,cafea,alcool,făină albă ori dulciuri în exces,nu te odihnești suficient și ești stresată, ori pur și simplu așa ești tu-cearcănele pot fi moștenite, deci dacă părinții tăi au cearcăne, sunt șanse să le ai datorită factorului genetic, nu neapărat că ai vreo problemă ori că ai greșit tu cu ceva.Multe din cele enumerate de mine sunt și cauzele pungilor de sub ochi.
Pielea e în mod normal mai subțire în jurul ochilor,așa că e mai ușor să vezi vasele de sânge,iar cu vârsta pielea se subțiază și mai mult,prin urmare devin și mai vizibile. Poți să-ți dai seama dacă cearcănele tale sunt cauzate de un exces de melanină apăsând ușor pe ele cu degetul-dacă pielea se albește, atunci cauza este circulația deficitară ori retenșia de apă; în caz contrar, este vorba de un surplus de melanină.
Din câte ai spus tu-cum că te odihnești suficient, ar părea că e vorba de factorul genetic, mai ales dacă ai avut cearcăne de când erai mai mică-cel puțin eu pe asta aș paria. :)
Baftă!