Neuronii sunt cei mai mari consumatori de glucoza din organism. Stresul, deceptia, inseamna asalt de ganduri, si suprasolicitarea sistemului nervos. Prin urmare, sistemul nervos cere mai multa glucoza.
Ca raspuns la aceste cereri, si in absenta aportului alimentar corespunzator, se secrete hormonii suprarenali: cortizol si noradrenalina in principal, ce stimuleaza metabolismul grasimilor, al zaharidelor si proteinelor. Ca rezultat, se mobilizeaza grasimile din organism, sub actiunea hormonilor mentionati, pentru a indeplini cerintele energetice. Persoana incepe sa piarda in greutate (slabeste).
Desigur ca astea nu sunt singurele efecte. Mai pot aparea probleme cardiace, albirea parului, probleme de nutritie (diaree, ulcer etc.).
Pentru ca acele suferinte duc la stres si la ganduri excesive, depresie, iar acestea afecteaza sistemul hormonal, hipotalamosul si muuuulte altele, iar acestea deregleaza absortia vitaminelor si substantelor nutritive din alimente (printre multe altele). Astfel ca nu este numai vorba de slabire, dar si de ingrasare.
Si eu am slabit la un moment dat foarte mult din cauza stresului. Alte persoane s-au ingrasat.
Stresul este unul dintre cele mai periculoase forme care se manifesta intr-un om, ducand la foarte multe probleme.
Organismul produce cortizol excesiv care pe langa o alimentatie precara provoaca slabirea.
Pe acelasi principiu anumite persoane se ingrasa, tot in urma unei deceptii cum spuneai.
Are legatura cred cu sistemul hormonal si psihic cum ai zis.
Dar cei care se ingrasa pe fond stres incep sa manance multe dulciuri pentru ca simt ca odata cu dulcele cam dispare din neliniste si depresie, ceea ce e pe moment bine!
Cei care slabesc probabil se inchid in ei si nu prea mai mananca datorita gandurilor si de aceea cred eu ca slabesc, nu e ca si cum organismul ar face ceva in acest sens, poate dau o lipsa a poftei de mancare, tot psihic.
Simplu, nu prea mai au pofta de mancare, asta e singura explicatie, Kcal mai putine decat ard = slabire. Altfel nu exista.
anonim_4396 întreabă:
Mario1996 întreabă: