| Loredana123 a întrebat:

De ce apa cu sare provoaca voma?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| scully a răspuns:

Solutiile sarate irita tractul gastro-intestinal care de obicei reactioneaza la orice iritare prin a voma. Practic este un mecanism de aparare: un consum mare de sare afecteaza buna functionare a rinichilor, ficatului, etc. + cauzeaza si deshidratare... de aceea corpul vrea sa elimine sarea aia. Voma te deshidrateaza mai putin decat inghitirea lichidului sarat.

4 răspunsuri:
| untu a răspuns:

Pentru a provoca voma in caz inghitiri a unei otravuri sau a unei multimi de pastile, se da bolnavului sa bea un pahar de apa cu sare pentru a face spalatura stomacala si sa provoace voma pentru a iesi afara din organism orice ce a inghitit!

| Daniela_Oana_1991 a răspuns:

Mda. eu ma mir ca am baut un pahar cu sare si nu am avut nimic! nici o stare ca si cum nu as fi baut nimic :I

| Älli_Ålle_1999 a răspuns:

Sarea cand ajunge in tractul gastro-intestinal il "irita" facandu-i o senzatie de displacere...iar simtind aceasta zenzatie va vrea sa o elimine :3

| BERtyy a răspuns:

Pentru ca are un gust de tot rahatu mai pe scurt laughing