Cum spuneam, ceva te-a afectat si traiesti cu frica in san. am si eu sotia cu anxietate. In timpul atacului de panica se teme sa nu moara. Intr-o lume in care nici in doctori nu ai incredere, in care prin orice mijloacele de informare sunt prezente crime, violuri, accidente, medici falsi, spitale indecente, foamete, alimente periculoase puse la raft etc, aceasta afectiune se extinde.
Si tu, la fel. Te sperii. Ar trebui sa nu te ami gandesti. Stiu ca nu te gandesti dar imediat cum iti fuge cat de putin gandul la o nenorocire, ai atac de panica. Din ce in ce mai des iar in cele din urma se declanseaza automat, din senin. Lumea e indopata de alprazolam.
Mai rau, ca la un astfel de atac, rasufli greu, ai dureri in piept, nod in stomac, te sufoci etc. Air atunci pui mana pe tastatura si cauti „Dece am nod in stomac?", „ de ce ma inteapa inima?" si gasesti niste rezultate care, citindu-le, te cuprinde mai rau frica.
Prima greseala este sa cauti rezultate pe internet. Pentru ca mai rau te sperii, stai cu gandul ca esti bolnav.
NU! Nu esti bolnav de inima sau plamani, ci de ...suflet. Durerea de inima si nodul in stomac este o informatie falsa data de creier.
Ca o solutie, ar trebui sa vizitezi un medic philolog, sa ii spui problemele iar apoi un medic psihiatru. Ei sunt doctorii de suflet, nu? Iar sufletul este in cap, nu in piept cu unii cred. Pishiatrul iti va prescrie medicamente care „absorb" senzatia de frica.
Mai multe nu iti spun, pentru ca nu sunt doctor. Multa sanatate! Si ca un sfat de la mine, care a trecut si eu la randul meu prin asta, fii mai nesimtit. Nu pune la suflet orice. Cand simti ca vine, daca simti, ia o pauza si calmeaza-te singur. Singurul doctor in acest caz, care nu prescrie medicamente, tu esti.
Un doctor m-a lăsat orb, iar din cauza la altul era gata să îmi amputeze piciorul! Cum să nu îi urăști când te fac din om, un om cu handicap
Trist man
Ai si diabet?
Nu
Nu diabetul provoaca atacul de panica ci valul de adrenalina care este „emis" tot de undeva de la pancreas. Bineinteles ca incep batai rapide de inima pentru a consuma si reduce adranalina. Altfel, am muri de frica, nu? Alprazolamul sau alte derivate din el are capacitatea de a reduce din simptomul asta de frica, functioneaza ca un inhibator. Mai are in compozitie si un soi de somnifer cat sa te faca asa de bleg si nepasator la ce te inconjoara.
Întrebarea i-am adresat-o din alte motive.
A declarat că "Un doctor m-a lăsat orb, iar din cauza la altul era gata să îmi amputeze piciorul!"
Știu că persoanele diagnosticate cu diabet zaharat sunt predispuse la diverse (alte) afectiuni/ complicatii, daca nu reusesc sa isi ţină sub control nivelul glicemiei, daca nu respecta regimul alimentar si tratamentul antidiabetic.
Ex.
1) retinopatie diabetică care duce până la orbire
2) afectiuni ale membrelor inferioare ("piciorul diabetic" care afecteaza nervii si circulatia sangelui și care duce in final la cangrena si la amputarea parțială a piciorului)
3) insuficienta renala
4) probleme cu inima etc
In rest, ce să mai zic? N-a mai rămas nimic de zis, fiindcă ai zis tu tot. Sfaturile tale pentru el sunt... EXCELENTE!
Mergi la un psiholog, dacă nu vrei la psihiatru. La psiholog rezolvi probleme prin psihoterapie, adică fără pastile. Discuți cu respectivul despre problemele tale iar el te învață diferite tehnici prin care sa scapi de atacurile de panica
Ceva te-a afectat in viata si chiar daca ai uitat...ramane imprimat in memorie. Cum poti evita astfel de momente? Pentru aceasta afectiuen cel mai bun medic esti tu. Ceilalti medici nu te pot ajuta decat cu mediamente gen Alprazolam doza minima ca sa iti mai reduca din afectiune.
Linistea, buna intelegere in familie, cineva apropiat, drag, cu care sa poti sta de vorba absolut tot ce te framanta si te simti in siguranta cu acea persoana..cam astea ar fi medicamentele.
Acum 4 luni am fost martorul unei crize de epilepsie și am căutat pe internet simptomele și scria acolo că poate să apară la oricine și eu am început să am niste simptome asemănătoare și mi-am tot indus până când am ajuns la atacuri severe, din cauza fricii foarte mari să nu fiu și eu afectat de boala asta, iar când făceam atacurile am zic că gata, asta e epilepsie. Și mai tare m-am speriat. Am 22 de ani
Nimic nu merge în viața mea! Astăzi m-am întâlnit în autobuz cu o fată care îmi plăcea mult, îmi bătea inima foarte tare și eram emoționat, iar după 10 min de emoții puternice, m-a lovit o presiune puternică în zona nasului și a tâmplelor, îmi ardea fața, aveam nod în gât, senzație de depersonalizare, ca in fel de ghiară în piept, mă simțeam groaznic și am zis că gata se întâmplă ceva rău cu mine, fac o criză în autobuz, apoi am incercat să închei rapid discuția cu ea pentru că nu mă simțeam bine și a venit altul și a luat-o în brațe. Sufăr foarte mult din cauza acestor simptome pe care nici la psihiatrii nu am reușit să le reduc. Pierd mult în viața și la 22 de ani cat am nu mă pot bucura de nimic
„Nimic nu merge in viata asta". Este exact opusul la ce te-am sfatuit. Fii mai optimist, nu mai pune la dsulfet orice. Desigur ca niciun psihiatru nu te-a putut ajuta. De aceea ti-am spus ca cel mai bun doctor pentru problema asta esti tu insuti. Incearca sa te controlezi atunci cand esti in situatia din autobuz. Practic, nu s-a intamplat si nu se va intampa, nimic rau. Controleaza emotia, calmeaza-te singur.
Cum spuneam, ceva te-a afectat si traiesti cu frica in san. am si eu sotia cu anxietate. In timpul atacului de panica se teme sa nu moara. Intr-o lume in care nici in doctori nu ai incredere, in care prin orice mijloacele de informare sunt prezente crime, violuri, accidente, medici falsi, spitale indecente, foamete, alimente periculoase puse la raft etc, aceasta afectiune se extinde.
Si tu, la fel. Te sperii. Ar trebui sa nu te ami gandesti. Stiu ca nu te gandesti dar imediat cum iti fuge cat de putin gandul la o nenorocire, ai atac de panica. Din ce in ce mai des iar in cele din urma se declanseaza automat, din senin. Lumea e indopata de alprazolam.
Mai rau, ca la un astfel de atac, rasufli greu, ai dureri in piept, nod in stomac, te sufoci etc. Air atunci pui mana pe tastatura si cauti „Dece am nod in stomac?", „ de ce ma inteapa inima?" si gasesti niste rezultate care, citindu-le, te cuprinde mai rau frica.
Prima greseala este sa cauti rezultate pe internet. Pentru ca mai rau te sperii, stai cu gandul ca esti bolnav.
NU! Nu esti bolnav de inima sau plamani, ci de ...suflet. Durerea de inima si nodul in stomac este o informatie falsa data de creier.
Ca o solutie, ar trebui sa vizitezi un medic philolog, sa ii spui problemele iar apoi un medic psihiatru. Ei sunt doctorii de suflet, nu? Iar sufletul este in cap, nu in piept cu unii cred. Pishiatrul iti va prescrie medicamente care „absorb" senzatia de frica.
Mai multe nu iti spun, pentru ca nu sunt doctor. Multa sanatate! Si ca un sfat de la mine, care a trecut si eu la randul meu prin asta, fii mai nesimtit. Nu pune la suflet orice. Cand simti ca vine, daca simti, ia o pauza si calmeaza-te singur. Singurul doctor in acest caz, care nu prescrie medicamente, tu esti.