Pentru ca ele chiar au gustul acela.
Nu ii vorba (de senzorii limbii), acel ceva are valoarea care il descrie.
bomboana = dulce
sarea = sarata
s. a. m. d.
fie ca gustam noi, s-au un animal, realizeaza ca ii place bomboana pentru ca ii dulce in sine si contine zahar, nu pentru ca limba transmite gustul creierului.
de aceea l-a restaurant uleiul si otetul, cu sarea si piperul se tin pe masa, pentru ca gustul omului pentru gust difera, deci se rezuma la cantitate si la ceea ce reprezinta, anticipand gustul.
Majoritatea mamiferelor au receptori pentru diferite tipuri de gust, proteine care se afla pe suprafata celulara si care, atunci cand sunt activate, trimit semnalele corespunzatoare la creier. Receptorul pentru gustul dulce este compus din doua proteine, generate la randul lor de doua gene difertite, cunoscute cu numele de Tas1r2 si Tas1r3. Atunci cand functioneaza normal, cele doua gene formeaza proteinele necesare pentru identificarea gustului dulce.
Conform cercetarilor, se pare ca felinele (lei, tigri, pisici, etc.) nu au una din genele responsabile pentru detactarea gustului dulce, astfel ca ele nu il simt ca noi, oamneii, de exemplu. Pe de alta parte, ele pot simti gusturi pe care noi nu le percepem, cum ar fi trifosfatul de adenozina, o substanta care se gaseste in carne, unul din alimentele preferate al pisicilor.
Pana acum, felinele sunt singurele mamifere care nu poseda gena care ne ajuta sa simtim gustul dulce.
Buna,
In functie de ceea ce mancam papilele gustative sunt cele care transmit informatia creierului si acesta la randul lui ne transmite noua informatia cu privinta la gusturi: dulce, acru, sarat, amar.
In speranta ca ti-am putut fi de folos, iti urez o zi placuta!
Buna. Ceea ce spune antonia09 este foarte corect numai ca as avea de completat ceva... Toata aceasta informatie si senzatie de dulce se transmite cu ajutorul stimulilor. Papilele gustative si glandele salivare te ajuta si ele ca sa simti gustul. La fel este si cu senzatiile, gandirea sau perceptia. Daca ai acesta senzatie in mod continuu, s-ar putea sa ai o mica dereglare... Eu sincer, mi-as dori sa simt asta cat de des.
Gustul dulce apare dupa ce ai manacat ceva dulce. de ex:ciocolata e dulce sau amara deci nu trebuie sa te sperii daca iti mai ramane gustul dulce al vreunui aliment e ceva normal. te pup:X:*
Majoritatea mamiferelor au receptori pentru diferite tipuri de gust, proteine care se afla pe suprafata celulara si care, atunci cand sunt activate, trimit semnalele corespunzatoare la creier. Receptorul pentru gustul dulce este compus din doua proteine, generate la randul lor de doua gene difertite, cunoscute cu numele de Tas1r2 si Tas1r3. Atunci cand functioneaza normal, cele doua gene formeaza proteinele necesare pentru identificarea gustului dulce.
Desi sistemul imunitar este cel care ne protejeaza de infectii, ficatul este acela care „protejeaza" sistemul imunitar. Pentru a stii daca starea de sanatate a ficatului este buna, specialistii chinezi sunt de parere ca ar trebui sa studiem cu atentie organul vorbirii – limba.
Studiind aspectul limbii, va puteti da seama daca ceva nu este in regula:
- Bolnavul are senzatia de gust acru in gura, adesea insotit si de greata.
- Persoana in cauza simte frecvent un gust preponderent amar si are gura foarte uscata. Pe de alta parte, poate simti un gust dulce ceea ce aduce cu sine si pierderea apetitului.
- Sau dimpotriva, predomina o senzatie de gust sarat indiferent de alimentul care este consumat. In urma ingurgitarii unui aliment sarat, senzatia de voma este apropae inerenta.
- Un lucru destul de ciudat este si faptul ca persoana care sufera de o boala a ficatului nu mai simte gustul alimentelor.
- De asemenea, bolnavul poate avea limba permanent uscata, insotita de o senzatie de caldura, de fierbinte in zona limbii.
Cralex135531 întreabă:
dream01 întreabă:
killerspike95 întreabă:
CosminKidd întreabă: