Nu stiu din ce oras esti, insa in Timisoara asistentele sunt destul de ok. Nu s-a intamplat niciodata sa ma intepe de mai multe ori sau sa-mi sparga vena
1. Scoala de asistente o ia orice prost. Dureaza doar vreo 2-3 ani. Salariul e mic. Asa ca daca nimeresti pe una care e nemultumita de salariul ei de rahat adica 1400 lei pana face 20 de ani de munca in acel spital. Ca dupa poate il mai mareste. Unele ajung asistente si fara scoala. DA Se poate! Fara scoala doar liceu devine asistenta si apoi sa stii ca de asta nu iti gaseste venele.Plus sunt stresate si se descarca pe pacienti ceea ce nu e ok. Dar unele sunt chiar foarte dragute alea tinere. Alea mai batrane am remarcat ca sunt mai ciudate.
Asa e. Multe incompetente. Pentru post liceala de asistenta nu iti cer bacul. Dec va dati seama ca orice tuta poate deveni asistenta. Nici bac nu ii trebuie. Numai bani de spaga pentru post si plata taxei de scolarizarea la postliceala unde nu invata nimic. Isi fac mana pe pacienti.
Din pacate sistemul medical romanesc nu exceleaza la capitolul bune maniere fata de pacienti, insa exista si cazuri in care pacientii intind oarecum coarda si intr-un final toti suntem oameni, mai si gresim prin vorbe/fapte/gesturi. Acum revenind la celelalte 2 intrebari ale tale, te intreb: Ti-ai pus vreodata problema ca pacientul respectiv are vene foarte subtiri sau ascunse? Ei bine daca nu ti-ai pus-o iti spun eu ca si asta poate fi un motiv, eu sunt genul ala de pacienta cu care asistenta se chinuie de ia 1ml de sange si nu e vina ei. Si nu e normal sa nu gaseasca vena, insa uneori e nevoie de mai multe incercari pentru ca vena se strange si se piteste de ajunge sa devina practic imposibila recoltarea, nu e corect din partea ta sa plasezi vina integral pe asistente. Ti-o spun din proprie experienta, faptul ca sangele meu este mai gros si am venele foarte subtiri si se mai si ascund in mod clar nu e vina asistentelor care recolteaza. Nu neg faptul ca sunt si asistente care nu stiu pe ce planeta se situeaza si opteaza pentru meseria asta din comoditate si pentru ca nu iti cer aia de scoala marea cu sarea, insa vina poate fi si a pacientului.
PS: daca nu ai fost multumita de serviciile unui laborator esti libera sa te duci la altul, exista diversitate.
Sanatate multa iti doresc!
Cred ca orice om care a fost macar o data intr-un spital de stat din Romania poate confirma ca e intampla frecvent ca asistentele sa trateze urat pacientii desi acestia sunt politicosi cu ele. (Unde mai pui ca li s-au marit salariile, dar inclinatia pentru spaga si nesimtirea nu le-a disparut deloc. Deci n-avea treaba cu banii.)Sunt/em multi care avem vene proaste. Nu ar trebui ca asistentele sa stie sa ne gaseasca si noua vena? E normal sa fim asa chinuiti? Asta e incompetenta. Daca de exemplu o persoana cu vene proaste are nevoie urgenta de o perfuzie si asistentele stau o ora sa ii gaseasca venele proaste cine e de vina?
Nu am nimic persoanl cu tine. Sunt un pic inflacarata azi. Si eu respect asistentele profesioniste.
Eu inteleg ca ai dat peste o nepriceputa si esti suparata, si cu totii cel putin o data am intampinat o situatie similara cu cea pe care o prezinti tu, dar eu ti-am spus ce mi s-a intamplat mie si sunt constienta ca e si vina mea(indirect) pentru modul in care mi s-a recoltat sangele, nu stiu daca ai inteles, dar eu SUNT GENUL DE PACIENTA CHINUITA LA RECOLTARE, si nu pot sa dau vina numai pe ele cand eu am venele asa cum le am, zic totusi sa nu exageram, nu toate sunt la fel. In plus cum ti-am mai zis, daca nu esti multumita poti apela la alt laborator de analize si eventual daca respectiva a exagerat cu ceva ii poti face reclamatie, e dreptul tau sa faci asta.
Și eu am vene foarte subțiri ca mi s-a spus de multe ori la spital. Dar culmea la alte laboratoare ia cum trebuie