anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ce avem migrene cand ne enervam?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| starchewer a răspuns:

Ce-mi plac mie copy-paste-urile astea... exista o mica precizare de facut... t referi la migrene sau cefalee... pentru ca in cazul durerilor de cap (cefalee) este datorata unei contracti de muschi cefalici ce apasa pe creier iar in cazul migrenelor poate fi datorata din cauza unor eliberari de cortizol (hormonul stresului) crescand astfel crescand si inducand prin feed-back negativ secretia de noradrenalina ce impune o vasodilatatie a arterelor de la nivel cranian... inducand o stare de durere pulsatila big grin

2 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Din cauza ca se mareste tensiunea arteriala in creier.
Acesta poate duce si la hemoragie si...paralizie sau chiar deces!

| LoryM22 a răspuns:

Toti oamenii a avut experienta unei dureri de cap. Daca nu este foarte inconfortabila, desigur, dispare cu putina odihna sau cu un calmant. Pe de alta parte, totusi, migrenele sunt mult mai grave decat durerea de cap obisnuita.
Notiunile preconcepute cum ca barbatii nu sufera crize de migrena, sunt nefondate. Oricum, femeile par sa experimenteze aceste crize mai frecvent decat barbatii, in special in timpul ciclului menstrual.
Intelegerea tuturor variatiilor simptomelor de migrena, cauzele si tratamentul, sunt complicate. In aceste conditii, este foarte important pentru persoanele cu aceasta afectiune sa stie care sunt cauzele si simptomele pe care le prezinta si de asemenea tratamentul care se potriveste cel mai bine. Mentinerea unei legaturi permanente cu un medic, permite o mai buna cunoastere a acestei afectiuni.
Durerea severa, asociata migrenei, localizata de obicei de la tampla pana la ceafa poate dura intre 4 si 72 ore. Persoanele care sufera de migrena, pot avea simptome de ameteala, amorteala, afectiuni ale vederii, stari de somnolenta si chiar senzatii de voma inainte si in timpul crizei.

Cauzele migrenei, nu sunt pe deplin cunoscute. In orice caz, majoritatea expertilor sunt de parere ca sunt de natura genetica si ambientale.
Cauzele migrenei au fost impartite in trei categorii: alimentatia, mediul ambiant si factori psihologici.
Cauzele care fac parte din categoria alimentatiei, variaza de la ciocolata, produse lactate si citrice, la ulei si sare. Cauzele care provin din cea de-a doua categorie, includ mirosurile si zgomotele puternice, variatiile vremii (si ale presiunii atmosferice) si chiar lumina fluorescenta. Cauzele psihologice, pot fi controlate. Mentinerea unui nivel scazut de stres, exercitiile fizice, un somn adecvat, sunt cateva din metodele de prevenire a migrenelor.
Medicii americani sunt de parere ca cea mai buna metoda de a trata o migrena fara a apela la ajutorul medicamentelor este de a minimaliza lumina si sunetul si de a dormi. Odata adormit, organismul isi poate reveni din migrena, dar cea mai buna metoda este de a afla ce anume declanseaza migrena si de a incerca evitarea acestor cauze determinante.

Întrebări similare