Si acum imi amintesc experimentul ingenios care mi s-a aratat demult la gradinita: au pus educatoarele o bucata de ficat intr-un pahar peste care au turnat coca cola. A doua zi, dimineata, ficatul disparuse.
In stomacul omului exista un anumit mucus si tesuturi menite sa-l protejeze, insa acidul din cola isi dezvolta activitatea de degradare asupra stomacului tau pe masura ce o consumi mai des. De cofeina / alte substante chimice daunatoare organismului gasite atat in cola, cat si-n cafea, nici nu mai zic.
O explicatie pentru durerile de inima, avizata, ar fi aceea ca, odata ce efectul racoritorului cola se resimte in organism, tensiunea sangelui creste. Inima fiind obisnuita pana atunci sa pompeze la o tensiune normala (mai mica, evident, decat cea dinaintea consumului de cola), trece printr-un moment de "fortare" / efort, adaptandu-se la cresterea rapida a tensiunii. Si eu am trecut prin si simtit asta deseori si am realizat, intr-adevar, ca inima mea, eu avand tensiune relativ mica, a fost data peste cap prin consumul de cola. Am intampinat seroase dureri de inima mai ales noaptea daca consumam si doar stand intinsa in pat, respirand constient si echilibrat, s-au calmat palpitatiile inimii (tahicardie).
Ca-i fake facut printr-un sopron din Lipova. Organismul iti da de stire sa nu-l mai intoxichezi.
Nu te poate intepa mai la inima, ci tu simti durere in zona esofagului care este paralel cu inima.
Ori ai esofagul inflamat, ori e infectat, ori ai o disfunctie a miscarilor peristaltice din esofag.
Daca ai aceeasi durere si cand mananci sau bei altceva decat Cola, atunci e o problema. Daca nu, probabil ca o sa treaca de la sine.
Ori bei prea multa sau e nesănătoasă și nu îți face bine.Eu am dureri de cap si de si de burta de fiecare data când beau.
Pentru ca nu e sanatos... eu cand beau, simt intepaturi in stomac de parca as avea bucati de sticla sparta si beau rar... foarte rar.
gaaabriela99 întreabă: