anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ce când fumezi pentru prima dată începi să amețești, să-ți vină rău iar inima să-ți bată mai tare? Am fumat de vreo patru ori, fără a avea intenția de a mă apuca de fumat, ci doar să exprimentez și nu am putut duce țigara până la capăt din cauza discomfortului dat de stările menționate mai sus.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Donsavas a răspuns:

Este o otrava iar organismul te anunța la început de efectele otrăvirii
In timp, nicotina păcălește creierul ca e totul in regula și vei continua sa consumi

7 răspunsuri:
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Cand fumezi pentru prima oara, tragi fumul de parca te-ai astepta sa respiri cu el; nu se face chiar asa, cel putin nu la inceput.
Ameteala aia tine doar jumatate de secunda, apoi totul e normal, doar gatul se simte uscat, degetele put, etc... Fumatul e o prostie.
Mie nu imi da nici un fel de stare, nu am simtit niciodata dependenta. Uneori e gustul placut, in rest e o mare prostie.
Mai bine incerci alte "prostii", fumatul chiar e 'glont orb', nu se intampla nimic misto, e pierdere de timp.

| Mosotti a răspuns:

Pentru ca organismul nu este obisnuit cu asta, ii intra nicotina in creier, stimuleaza receptorii nicotinici de acolo si e ceva nou, strain care nu prea are ce cauta pe acolo, si iti zice asta prin starile alea.

Dupa aia efectele alea trec,, nicotina stimuleaza receptorii aia si se secreta dopamina adica da o stare de bine, si dupa aia gata, se instaleaza dependenta, toleranta (trebuie mai multe tigari pentru aceiasi stare).
Problema e ca in mod normal trebuie sa fim bine fara alea!
Cine se lasa de tigari nu va mai fi bine fara dar un timp, pana ce receptorii aia isi revin, apoi ne vom simti la fel de bine dar fara tigari.

Si eu am patit la fel de la primul fum, si m-am oprit, ca stiam ce urmeaza si nu avea sens, sa ard bani si sa imi distrug plamanii degeaba.

| Sofer a răspuns:

Pentru ca ești începătore și nu ești obișnuită cu țigările. Eu zic sa le lași ca nu e sănătos.

supadeceapa
| supadeceapa a răspuns:

Pentru că îți șochezi organismul cu substanțe toxice.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Fumează mai încet

| Reghqen a răspuns:

Pentru ca, cum ai menționat și tu, a fost prima ta dată, iar pentru corp fumatul este ceva nociv, ceva ce daunează și deranjează coprul uman, de aceea amețești, îți vine rău și îți bate inima mai tare pentru ca a fost prima dată și pentru ca corpul încă trebuie să se obișnuiască cu așa ceva. Și eu ziceam ca tine, ca nu aveam intenția să ma apuc de fumat, iar acum fumez cam jumătate de pachet de țigări pe zi, uneori mai mult, uneori mai puțin. Am încercat să ma las de fumat, dar nu am reușit. Nu începe, crede-mă, corpul tău o să îți mulțumească! happy

| penel a răspuns:

Lasa te dracu de prostii! esti tampita? alti se chinuie sa se lase si tu te apuci de ele...