Buna
Acum toate produsele sunt nesanatoase, mai ales cele de baza...
Sa nu uitam ca parintii/bunicii si strabunicii, au mancat fasolea/cartoful/porcul si pasarea din curte si au muncit din greu si sunt mult mai sanatosi!
Acum, vin fel de fel de "specialisti" si ne baga toate prostioarele in comert care mai de care ademenitoare...
Atat timp cat nu mancam prajeli zi de zi, nu are de ce sa ne faca rau.
Ore coca cola nu face rau?
Totul este sanatos daca este consumat moderat si nu prajit.
O zi buna sa ai
Acei muuulti s-au si prostit, chiar si de la gandul mancarii cartofului sau orezului.
Le doresc sa manance... parizer colorat sanatos!
Au multi carbohidrati, ingrasa... oricum, sunt alimente mai sanatoase decat muuulte altele.
Tocmai azi dupa secole da azi aflam asta, culmea rata obezitati era aproape zero in china si aveau o dieta bogata in orez, in scimb in america de sud multe popoare de acolo au trait din cartofi iar nu s-a auzit ca murit vreun popor din cauza catofilor, nu ingrasa, ingrasarea este cand manci mai mult decat consumi, de ingrasat ingrasa orice ce manci daca e sa afirmam asa
Http://jurnalul.ro/......91056.html
Cel putin doua miliarde de oameni depind astazi de orez, care constituie elementul esential al meselor zilnice. Dar ceea ce conteaza mai mult este faptul ca orezul e un aliment complet, capabil sa dea putere corpului si sa curete tesuturile in profunzime.
Cand ai studiat te-ai interesat de calitatea orezului? Una e orezul mancat de chinezi, total altceva cel care ajunge la noi.
Ca si comparatie, ti minte faina bunicilor de mancai o felie de paine si nu-ti mai trebuia nimic? faina asta super alba cam ce mai are nutritiv in ea dupa atatea rafinari?
Ai vazut zaharul in starea lui bruta? si cum ajunge pe mesele noastre?
Este vorba despre rafinarea si procesarea lor, sunt lasate fara nimic nutritiv, calorii goale! mananci si dupa o ora iti trebuie din nou, e doar energie fara un aport de proteina, vitamina sau minerala. Si daca stai la calculator, la birou, la scoala, etc, pe scaun, si faci sport de 2ori/sapt. cam unde sa consumi energia aia?
Exista varianta sanatoasa la produsele astea, este orez brun, aceleasi calorii dar mai are substantele nutritive in el, paste integrale, faina de secara, cartofi dulci, cartofi mov
Din pacate asa e, calitatea e redusa mult
Si nu prea mai putem compara cum au trait generatiile alea si cum traim noi. Noi cu toata tehnologia devenim tot mai lenesi si comozi, ei daca vroiau sa-si comunice ceva o luau pe jos peste deal. Lucrau de dimineata pana seara munci grele, fizice. Noi nu avem nici pe sfert activitatea lor.
In fine, raspuns la intrebarea ta, sunt sanatoase sau nesanatoase in functie de cat de rafinate sunt, ce fibre au mai ramas prin ele.
Si ai vazut chinezii ce portii mici de mancare au? incap intr-un pumn, la noi un pumn e numa garnitura. Sa nu mai vorbim de betisoarele alea de ei savureaza si mananca in 15 min.ce noi infulecam intr-o imbucatura.
In america de sud stii cat de condimentata si picanta e mancarea? noua ne-ar da lacrimile numa s-o mirosim. Ardeiul iute accelereaza metabolismul cu 25-30% jumatate de ora dupa masa.
Si nu ma porni ca imi iau concediu si stau aici si iti explic cat vrei diferenta intre a te tine in viata si-a avea o viata calitativa
Mancam sa traim nu traim ca sa mancam, pai normal ca un pumn e destul de orez, 1000 de calorii e destul pentru o viata sedentara
Ba nu ele pot deveni alimente nesenatoase cartofi prin ulei prăjiţi iar orezul prin indulcire