| Pinkyyy;x a întrebat:

De ce cascam si de la ce se produce cascatul?big grin

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
9 răspunsuri:
| Xonia a răspuns:

DIn cauza oboselii cascam
Cascatul il produce nevoia de somn

| Brotacel a răspuns:

Buna!

Lene sau plictiseala yawn

Pa, pa.

| Nimic special a răspuns:

Plictiseala acumulata.straight face

| Just Kiddin' a răspuns:

Http://www.studentie.ro/campus/CASCATUL_CAZUZE_SI_EFECT/c-46-a-30278

uite aici cate ceva! si sa stii ca e o intrebare buna, pentru ca niciodata nu am avut chef, sa zicem, sa caut despre cascat, dar acum am cautat, pentru ca eram si eu curioasa :D

| roxy_2350 a răspuns:

Cascam deoarece nu avem suficient oxigen. Prin cascat se oxigeneaza creierul.
credit:www.redbubble.com



Căscăm atunci când suntem plictisiţi, obosiţi, ne e somn, abia ne-am trezit ori suntem într-o încăpere neaerisită, cu puţin oxigen. De ce căscăm? Multă vreme s-a crezut că, în fapt, căscatul ar fi un act reflex ce ar avea scopul de a asigura mai mult oxigen organismului, dat fiind că o cantitate mai mare de oxigen măreşte viteza de circulaţie a sângelui, întăreşte muşchii şi - dacă suntem pe pragul să adormim la şedinţă - ne mai ţine în stare de veghe pentru o vreme. Sunt însă dovezi că nu este aşa, căscatul nu asigură o cantitate mai mare de oxigen în sânge, dimpotrivă (după cum se arată în numărul din noiembrie-decembrie 2005 al revistei American Scientist).

http://www.scientia.ro/......ascam.html

| EmySweety a răspuns:

Căscăm atunci când suntem plictisiţi, obosiţi, ne e somn, abia ne-am trezit ori suntem într-o încăpere neaerisită, cu puţin oxigen. De ce căscăm? Multă vreme s-a crezut că, în fapt, căscatul ar fi un act reflex ce ar avea scopul de a asigura mai mult oxigen organismului, dat fiind că o cantitate mai mare de oxigen măreşte viteza de circulaţie a sângelui, întăreşte muşchii şi - dacă suntem pe pragul să adormim la şedinţă - ne mai ţine în stare de veghe pentru o vreme.

Sunt însă dovezi că nu este aşa, căscatul nu asigură o cantitate mai mare de oxigen în sânge, dimpotrivă

Există însă şi altă opinii privind rolul căscatului. Una dintre ele, cu largă acceptare, este aceea că a căsca este un mod de a controla temperatura creierului. Creierul arde o treime din caloriile organismului şi, în consecinţă, produce căldură care trebuie eliminată cumva, căci, asemenea unui calculator, creierul funcţionează mai bine la temperaturi mai mici. Căscând, creştem fluxul de sânge din creier şi astfel se produce răcirea.

Sper ca te-ai lamurit big grin

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Uite aici;):
http://www.robbybubble.ro/articles/cascatul.php

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

De obicei de la lipsa oxigenului.

| KLapeman a răspuns:

Deci...am vazut o emisiune la tv despre asta, si multi cercetatori inca isi bat capu ca sa gaseasca un raspuns...deci asta inseamna ca nu prea stie nimeni cine/ce produce cascatul.Si mai spuneau si au aratat si un experiment ca cica si daca citesti despre cascat, sau daca auzi pe cineva, sau vezi pe cineva ca, casca atunci si tu o sa casti.( eu am cascat de vreo trei ori pana am scris asta laughinglaughing )

Întrebări similare