Nu spune nicaieri ca sub 18 ani nu pot consuma, ci mai degraba este sa se aiba grija cum il consuma.
Iti dau un citat dintr-un text preluat:
"Ceaiul de menta nu este recomandat:
- persoanelor care sufera de sindromul refluxului gastroesofagian;
- femeilor insarcinate (este acceptat consumul cu moderatie pentru ameliorarea unor simptome);
- femeilor care alapteaza;
- bebelusilor si copiilor.
In general, nu este recomandata administrarea ceaiului de menta copiilor, mai ales fara consultul unui medic pediatru. Mai ales in primele sase luni de viata, copiii isi iau cantitatea corecta de lichid din laptele mamei, asa ca orice lichid suplimentar va fi consumat doar in urma unui consult de specialitate.
Ceaiul de menta poate ameliora simptomele colicilor la bebelusi, dar este foarte important consultul medicului pediatru inainte de administrare.
Odata ce copiii inainteaza in varsta, este posibila administrarea ceaiului de menta pentru a calma disconfortul stomacal, insa doar in cantitati reduse. Pentru un adult, cantitatea recomandata pentru prepararea unui ceai este de 2 grame de frunze de menta, iar timpul de infuzare poate fi intre 3 si 10 minute.
De asemenea, persoanele care au alergie la mentol trebuie sa evite consumul de ceai de menta. Reactiile alergice la menta pot provoca astm bronsic.
Ceaiul de menta este o bautura racoritoare, proaspata si aromata, cu numeroase efecte benefice pentru sanatate. Pentru a te bucura de proprietatile terapeutice ale acestei plante, bea zilnic doua-trei cani de ceai, dar tine cont si de posibilele contraindicatii."
Eu am băut pana acum tone de ceai de menta, aproape o cisterna , și nu am nimic, deși am ceva probleme cu tensiunea.
Interesant e ca am făcut 240 tensiune după un asa zis ceai hipotensiv, de păducel.
E calmant și le strică forma sexi. Adolescenții este bine să fie dați naibii, nu mototoli, cum am fost eu când eram adolescent.
Eu am băut ceai de când eram mic și nu am pățit nimic, probabil ăla e ceai cu chimicale și cine știe ce dacă are contraindicații.
Oricum dacă scrie că nu e bine poate nu e bine, cine știe ce are ceaiul tău.
Eu am baut ceai de menta cand eram racita si mi-a facut mai bine si mai beau seara ceai de menta amestecat cu tei.Ma ajuta sa dorm mai bine.Am auzit ca este bun si pentru digestie
Nu am auzit de combinația asta de ceaiuri. Sună gustos și sănătos așa neindulcit.
Carmen133 întreabă: