Da poate conține o cantitate de substanța toxica, dacă mânaci des și mult, o dieta diversa te scapa de griji, ai inteles ideea?
Dacă stai să alegi intre un pește crescut în ferme piscicole și unul pescuit din mediul său sălbatic (atlantic) înțelegi de unde diferența de preț.
Orice mit are un sâmbure de realitate la fel si aici:
http://super-hrana.ro/......escatorie/
Somonul norvegian e scump din cauza modului in care e crescut. Chiar daca este crescut in ferme, hrana este 100% naturala, nu folosesc deloc antibiotice, spatiul in care sunt crescuti este suficient de mare incat pestii au tot spatiul din lume si norvegia in sine este o tara foarte putin poluata deci riscul ca pestii sa prezinte o concentratie mai mare de chimicale daunatoare este mult mai mic.
Riscrile vin de la poluare in general, apa fiind poluata si pestii stand in ea te duce automat la rezultatul ca pestii vor metabiliza apa poluata si vor retine niste substante daunatoare. Nu are treaba doar cu somonul chestia asta se poate regasi la orice tip de peste.
In alta ordine de idei ca sa fie relevante cantitaile alea de substante trebuie sa mananci destul de mult somon si destul de des, deci ma indoiesc ca o sa ai onoarea. Din cate am citit poti evita asta daca inainte sa gatesti pestele scapi de piele si de statul de grasime de sub piele, carnea tinde sa fie in regula.
xSunandMoonx întreabă: