| LarcerGHORANCH a întrebat:

De ce dacă mănânci mult zahăr se îngroașă sângele și mori?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Yaesmin a răspuns:

Că mănânci zahăr.

9 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Prostii spuse de oameni prosti.
Nu ti se ingraosa nimic de la zahar.

| LarcerGHORANCH explică (pentru Violleta2022):

Se îngroașă sângele de la consumul exagerat de zahăr. Caută pe internet.

| dullcat a răspuns:

De murit murim toti oricum, doar ca tu iti accelerezi procesul daca abuzezi de consumul de zahar...

https://www.medicover.ro/......,844,n,287

| TimberWolf a răspuns:

Nu, colesterolul nu creste in mod direct. Daca mananci mult dsi des zahar pancreasul face mereu insulina si din ce in ce mai mult, astfel si zaharul si insulina in exces sunt daunatoare pentru oranism, celulele devin rezistente la insulina, dezvolti rezistenta la insulina, prediabet si dupa diabet. In boala diabet colesterolul creste daca nu se tine regim strict de viata si dieta.
Colesterolul ingroasa venele si apoi posibil sa mori.

| anonim_4396 a răspuns (pentru TimberWolf):

Insulina e stocata in ficat, pentru glicemii mari, sa le scada imediat, pancreasul, nu sufera imediat de acolo, dar organismul, trebuie sa depoziteze zaharul, deoarece nu poate sa l foloseasca prea repede, il depoziteaza ca glicogen, mai intai, si ce e in exces, e depozitat ca grasimi,
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/3165600/
Daca ne luam dupa aproximatie: 500g de glucoza, fructoza, nu are forma de depozit de tipul glicogenului(ala se face numai din glucoza), si asa ca celelate glucide se transforma in glucoza, sau lipide. Plantele nu au grasimi, ele se produc de catre animale, pentru a depozita mai usor energia.
Pe deasupra si in natura sunt o tona de animale cu diabet, diabetul apare inca de pe vremea lui Hipocrate, nu era asa de raspandit, oricum animalele nu mananca zahar, zaharul nu da direct diabet, ci da obezitate, problema cu obezitatea e una: ai foarte multe celulele numite adipocite, care alt rol in afara de depozit, e de produce niste citokine(alea au rol cu inflamatia), cand ele sunt prea umflate, ele produc citokine proinflamatorii in cantitate mare, de unde si inflamatia data de obezitate(nu e produsa de o chimicala, ci de celule la stresul intern, ca sunt prea umflate), practic aia creste si riscul de diabet(componenta inflamatorie), dar mai e o problema, cand celulele sunt prea umflate, isi internalizeaza receptorii pentru insulina, si ai nevoie de din ce in ce mai multa insulna pentru acelasi efect, avem muschi, organe cum sunt rinichii, inima, etc., si nu ma refer la artere, organele depoziteaza grasime, pentru protectie, pentru a utiliza mai usor energia, etc., dar motivul pentru care in diabet apare aceasta problema cu colesterol mare, e 1: inflamatia, care creste productia hepatica de trigliceride si colesterol, 2. din cauza faptului ca celulele grase sunt pline, in loc sa incerce sa depoziteze glucoza, va incerca sa o transforme in ceva cu energie mai mare pe gram, 4 are glucoza, 9 lipidele, incearca sa produce si colesterol si trigliceride, deoarece HDL, e ca o minge facuta de ficat sa adunca colesterolul rau inapoi, LDL, e o minge, care trimite grasimile in circulatie, incepe de la VLDL, si pe masura ce da din trigliceride, ramane mai mult din nucleul de colesterol, ala e foarte mic, si poate sa intre intre spatiile dintre artere, spre deosebire de zaharul introdus ocazional, unde ficatul are depozite suficiente incat sa te tina mult si bine, la insulino rezistenta data de celulele prea umplute, nu lasa acel depozit niciodata sa se refaca, si ajungem la a creste productia, cresterea productiei afecteaza ficatul, dar si trigliceridele, daca sunt in numar foarte mare.
La zahar e mai posibil sa faci trigliceride, deoarece colesterolul are nevoie de grasimi saturate cu lant lung, cum e stearicul, nu merg alea mici, s-a facut o comparatie intre diete si cei care mancau dieta vegana erau predispusi la trigliceride mari, cei care mancau multa carne, si grasimi saturate, erau mai predispusi la colesterol mare, si o dieta o scadea pe cealalta, mananci grasimi scazi trigliceridele, dar cresti colesterolul, la o dieta plina de carb faci pe dos, mai putin cand ai diabet.
Istoric diabetul, nu ma refer la cel tip 1, ci la cel tip2, s-a manifestat si in trecut, dar numai la persoanele foarte obeze, oameni instariti, chiar mancatorii de carne.
Doar uitate cat ii creste cuiva glicemia dupa o sarmala de casa, si spui aia nu contine zahar, nu conteaza, crede ma am vazut de sute de ori, diabetici, care nu mancau zahar, si aveau glicemii mari, dupa sarmale, pizza, etc.
Insulina nu influenteaza numai glucoza, ci si lipidele, si proteinele nu ai insulina sa bagi glucoza, nu ai sa bagi grasimi, e o problema mare, deoarece la tip 1 de ex, unde nu exista insulina aproape deloc, slabesc in continuu, celulele nu se hranesc decat cu ce au depus pana atunci, si nu pot depune deloc, incearca sa faca corpi cetonici din lipide, deoarece unele celule au nevoie de glucoza, cum sunt cele rosii, cerebrale, inima, ele nu pot consuma lipide, asa ca faci corpi cetonici, e simplu
Nu vrea fiatul sa mai retina grasimi, steatoza hepatica asta inseamna(la un moment dat celulele fac poc, si se face un spatiu, pe care se va depunde tesut fibros, asa se formeaza ciroza data de alimentatie, HDL mare nu inseamna wow ce frumos, insemna ca nu ti arunci arterele, si ii dai povara in schimb ficatului, ficatul poate sa duca, mullt timp, daca ai ceva pe o artera, ai pe majoritatea, daca nu e ceva afectare locala, dar practic, colesterolul si trigliceridele fac acelasi lucru, se depun in spatiul dintre artere, si de acolo vine o poveste ce merge mai departe cu inflmatie, depunde re de calciu, depundere de colesterol peste depunere si asa mai departe.
In general colesterolul si trigliceridele se depun pe ceva inflamat, la fel si calciul, de aceea calcificari, dar ele pot oricum sa intre in acel spatiu dintre celule, si aia e inceputul, in fucntie de cat de are face problema, va chema macrofagul, si o reactie in lant la depunere si mai mare.
Trigliceridele nu sunt nici mai buni, nici mai rele ca trigliceridele, deoarece ambele afecteaza la fel sitemul cardiovascular.

| LarcerGHORANCH explică (pentru anonim_4396):

Trigliceridele nu sunt nici mai buni, nici mai rele ca trigliceridele, deoarece ambele afecteaza la fel sitemul cardiovascular.
Ai repetat de 2 ori „trigliceridele".

| anonim_4396 a răspuns (pentru LarcerGHORANCH):

Scz, am avut un typo, am vrut sa spun colesterolul si trigliceridele. Dar am scris din greseala acelasi cuvant.
DIn nou, imi pare rau, pentru greseala.

| Caro34 a răspuns:

Bună! Mai vb și tu cu oamenii deștepți și nu mai citi prostii de pe net! Nu mori de zahăr dacă-l mănânci în cantități mici, ci chiar te ajută! Nu îngroașă nimic ci mărește puțin colesterolul când e mâncat timp îndelungat, mult, aiurea și fără sport. Eu aș vrea ca tu să-ți îngroși cunoștințelor generale și să devii un OM! Numai bine!

| Cipi1212 a răspuns:

Bună, Zaharul îți crește glicemia.

Întrebări similare