Ti se pare normal sa te sinucizi? Daca da, ai merita o tura pe la psihiatrie. Daca nu, e de la sine inteles de ce.
A te sinucide e ceva cu totul anormal, desi pe unii imprejurarile vietii ii determina sa ajunga la asta. O spun ca unul care am fost la un pas de a o face, aveam dureri ce mereu cresteau, timp de mai bine de un an au tot crescut, am fost la o zi la limita suportabilitatii, o zi pana cand sa imi dau seama ca nu le mai pot duce si ca trebuie sa pun capat vietii. Dar inca sunt printre muritori, si inca cred ca sinuciderea e o mare prostie, o mare anormalitate. Si de aceea e normal ca cine vrea sa se sinucida sa fie considerat anormal si el, adica nebun.
Sincer acum. Nu stii cum e sa fii in depresie, sa n-ai chef de nimic, sa crezi ca totul e degeaba.
Daca incerci o singura daca de a te sinucide intervine psihoterapeutul pentru a afla cauza, daca tu incerci de mai multe ori si nici prin sedintele cu psihoterapeutul cat si psihiatrul nu treci de aceasta, atunci rezultatul de la medici este ca esti un pacient cu probleme neurologice si numai intr-un ospiciu de psihiatrie le poti trata. Cu toate ca acolo din tratament, devii mai mult o leguma, pe picioarele tale, cale lunga de a mai iesi. Sinuciderea este pentru cei lasi care nu pot lupta cu greutatile vietii, in concluzie au o problema psihologica cat si neurologica, ca daca nu le-ai fi avut, ai fi fost mai ambitios, ai fi trecut peste hopul vietii si ai fi fost privit ca un om normal, nu ca un "nebun".
Depinde de motive, de metoda. Nu e plin spitalul de nebuni de sinucigasi care nu au dus treaba la capat
Daca chiar incerci iti iese. cand incerci sa te sinucizi si nu iti iese e mai mult cerseala de atentie.
Pentru a nu te lasa in preajma unei funii ori cutit ori alt obiect care-ti poate pune viata in pericol. Ma gandesc si eu.
Logic ca nu.iti da un premiu si 100000 de euro(sarcasm). acum pe bune logic ca te baga la nebuni.
Da, asta e procedura "standard", te internează în ospiciu dar să nu confundăm nebunia cu depresia sau cu prostia! Până la urmă nu trăim într-o societate normală iar dacă nu ai o depresie clinică, nu eşti sănătos la cap...
Problema nu e că te bagă la balamuc şi nu mai ieşi cu "ţigla pe casă" după "tratament": şocuri electrice, valium pe săturate, droguri numite "medicamente" care dau halucinaţii, ambianţă de puşcărie şi ieşi, dacă mai ieşi, mai rău ca înainte. Ai văzut pe undeva reclame la Balamuc all inclusive sau "ai văzut vreun psihiatru sănătos la cap?"
Am înţeles că la spitalele de nebuni televizorul e blocat pe ProTv dar şi în viaţa cotidiană se întâmplă la fel.
De ce să te sinucizi când viaţa e atât de frumoasă şi te ţine numai în surprize!
Să nu rămâi fără serviciu. Să nu-ţi taie leafa. Să nu faci ore suplimentare iarăşi neplătite şi de la atâta program flexibil să nu faci o întindere. Să nu te ia şefa la ochi. Să nu se scumpească întreţinerea lunar, ca de obicei plus celelalte biruri. Să te ocolească hepatita. Să nu cazi de pe bordură şi să-ţi rupi vreun picior sau o mână. Să nu-ţi rupi gâtul.
Să nu dea faliment băncile, ca la greci. Să nu mai vină Fondul Monetar. Să nu avem tornade. Să fie bani de pensii, alocaţii şi salarii. Să nu se blocheze cardul de sănătate şi doctorii să te dea în brânci afară. Să nu fie inundaţii. Să nu dea grindină. Să nu trăzneasca teiul din faţa casei. Să nu te trăzneasca nici pe tine. Să nu cadă peste maşină sau casă. Să nu izbucnească epidemia de gripă aviară. Să nu mai faci crize de isterie în piaţă că nu lasă ăştia preţul nici de-ai dracu. Să avem măcar o zi pe lună apă potabilă la robineţi. Să nu se înfunde canalizarea când plouă şi să iasă rahatii. Să nu vină viitura. Să nu deraieze trenul sau tramvaiul. Să nu se mai sinucidă oamenii la metrou. Să nu-ţi dea unul în cap noaptea, pe stradă, când te întorci de la muncă. Să nu te prindă altul în lift şi să-ţi fure servietă sau să te violeze. Să nu se rupă cablurile care ţin liftul. Să nu te uite prietenii de ziua ta, aşa cum obişnuiesc.
Să nu-ţi tai piciorul într-un ciob de sticlă pe trotuarul plin de gunoaie sau să calci într-un rahat. Să nu te muşte vreun câine maidanez sau să te atace comunitarii în haită. Să nu te lovească, Doamne fereşte! cancerul sau alte boli cumplite, cum ar fi Alzheimerul sau Parkinsonu'. Să nu înceapă un război. Să nu trimită ruşii omuleţii verzi printre noi sau să ne calce cu tancurile. Să nu vină teroriştii. Să nu ne fure ungurii Ardealul. Să nu plouă pe litoral exact în perioada concediului. Să nu faci cancer de piele de la radiaţiile solare. Să nu mănânci dracului!, pui de la supermarket, injectat cu chimicale şi antibiotice. Să nu faci diabet. Să nu-ţi taie curentul, apa sau gazele.
Să nu-ţi cedeze bateria la maşină stupid. Să-ţi între banii pe card în ziua de leafă, măcar de data asta! Să nu-ţi fure portofelul în autobuz. Să nu te prindă un cutremur de şapte grade în bloc, că se alege praful. Să nu te inunde vecinul de deasupra. Să nu explodeze apartamentul vecinului de jos, de la gazele aragazului, aşa cum ai văzut la ProTv. Să nu izbucnească un incendiu în metrou şi să te prindă în tunel. Să nu dea peste tine unul la volan, pe trecerea de pietoni. Să înceteze manelele idioate care te toacă zi de zi.
Să nu-ţi taie internetul pentru că ai întârziat trei zile plata facturii. Să nu se strice calculatorul, maşina de spălat sau televizorul. Să nu se spargă vreo ţeavă iar la baie. Să nu între hoţii peste tine în casă. Să nu cazi din cadă cu fruntea de chiuvetă cum ai mai păţit. Să nu te strivească vreun copac dărâmat de furtună. Să nu ai nevoie de vreo operaţie că eşti ca şi mort. Să nu intri în comă. Să nu ajungi la dentist cu falca umflată sau să-ţi taie frizerul o ureche. Să o ţii aşa, din frică în frică toată viaţa. Să nu mori uitat de toată lumea. Să nu mori!
Sper că te-am înveselit, cât despre întrebarea ta ţi-am răspuns în prima frază!
Mă mir cum de încă mai eşti pe-aici să scrii toate astea(?)
Chestia este că dacă stai cu atâtea griji pe cap evident ajungi la nebuni, sau mai rău (dacă e posibil aşa ceva).Şi, sincer, nu am văzut niciodată rostul în a-ți ridica probleme ce oricum nu țin de tine, de pers. ta.Că probabil eşti şi tu conştient că multe dintre ele țin de mediu, de factori externi, de alți oameni şi alte conjuncturi. Unde tu nu poți interveni de nici un fel.
,, Que será, será".
On: https://www.google.ro/......tive"/amp/
Recomand a se citi punctele 5, 6 şi 7. Şi a se-nțelege că a ajunge la spital în urma unei supra doze de pastile nu este deloc acelaşi lucru cu a amenința în mod public cu sinuciderea.Deoarece, deşi intenția o putem stabili ca fiind una şi aceeaşi în ambele cazuri, modul de tratare al problemei poate fi determinat de la un caz la altul, în funcție de context deci.Ori, în alte situații, nu se vor lua nici un fel de măsuri.
E doar un pamflet...
Cum spunea Oscar Wilde, "Viaţa e prea importantă ca să fie luată în serios."
,, It should be written on every school chalkboard, 'Life is a playground or nothing.' "
Nu ma sinucid, doar ca peste tot văd ca, cei care au încercat asta, ajung la nebuni
Evident. Tu, cam ce crezi? Numai unul care nu judeca lucid poate incerca asa ceva. Asa ca, il duce "la nebuni" si il cauta la minte.
Nu știam asta. Probabil pentru că sănătatea ta mintală este automat considerată ca având probleme ce necesită îngrijiri.
Nu neaparat. Inainte de-al duce la nebuni ii face teste psihologice iar in legatura cu de ce nu-ti iese sinuciderea este de la Dumnezeu da ca el nu vrea ca tu sa mori tu nu mori.Sa nu-ti traca ceva prin cap sa te sinucizi.