| Andreea201329cu a întrebat:

De ce dupa ce ma spal pe dinti imi simt gura uscata si peste vreo ora incepe sa si miroasa?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| annonimaaaa555 a răspuns:

Este posibil să ai gura uscată după ce te speli pe dinți din mai multe motive...

Pastă de dinți: Unele tipuri de pastă de dinți conțin substanțe care pot provoca uscarea gurii, cum ar fi SLS (sodium lauryl sulfate), care poate afecta salivarea. Dacă nu clătești bine gura după periaj, reziduurile de pastă pot contribui la senzația de gură uscată.

Scăderea salivării: După periaj, salivarea poate fi temporar redusă. Saliva are un rol important în menținerea unui pH echilibrat în gură și în combaterea mirosului neplăcut, deci, dacă producția de salivă este scăzută, poate apărea un miros neplăcut.

Respirația: Dacă ai o respirație mai superficială sau dacă periajul a iritat gingiile sau mucoasele bucale, poate duce la uscarea gurii și la dezvoltarea unui miros neplăcut.

Hidratare insuficientă: Dacă nu bei suficientă apă, riscul de a experimenta o gură uscată crește, iar mirosul neplăcut apare adesea din cauza bacteriilor care se înmulțesc mai rapid în mediul uscat.

Afecțiuni de sănătate: În unele cazuri, uscăciunea gurii poate fi un simptom al unor afecțiuni medicale, cum ar fi sindromul Sjögren, diabetul, sau efecte secundare ale medicamentelor.
Poți sa mergi la medicul de familie și te va indruma el/ea

6 răspunsuri:
| idanna a răspuns:

Fa cura cu ulei a lui Valeriu Popa(ia 1 lingura de ulei de masline sau nuca de cocos sau chiar de floarea soarelui) in gura si "mesteci" acel ulei cam 10-15 min pana devide ca un lichid fff alb. Vezi sa nu inghiti ca e f toxic. Scuipi in WC si te speli in gura fff bine. Fa cura macar 10 zile. Fa-ti si niste analize de sange, vorbeste cu medicul de familie. Sa nu fie si de la dantura mirosul, deci in principiu trebuie sa iti faci niste analize si sa verifici dantura la dentist. Cauta si o apa de gura cu care sa te clatesti f bine dupa ce te speli pe dinti cam de 3 ori/zi! Sanatate!

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Nu stiu de ce se simte gura uscata dupa spalatul pe dinti, poate din cauza ca scuipi toata saliva. Si eu patesc, dar nu mi se pare o problema. Beau apa.

Referitor la miros, ar putea fi doua cauze:
1. ai stomacul gol sau ai o problema cu stomacul; foamea vine de obicei cu respiratie urat mirositoare
2. ai o carie/infectie undeva in gura, poate vreo masea cu carie pana la canal; alea miros foarte urat, mai ales dupa ce te speli pe dinti, pentru ca dupa masa ele s-ar putea sa fie inchise cu mancare, iar la spalare elimini acea mancare "dop".

| gabicoo a răspuns:

Încearcă cu o pastă de dinți mai scumpă, gen Paradontax, Sensodyne.

| Cipi1212 a răspuns:

Ar trebui să gura umedă. Probabil că ai vreo carie, bacterii multe în gură sau vreo problemă de sănătate.

| Kufu95 a răspuns:

Probabil ai o carie, nu cred că pasta de dinți este de vină.

| darius2777 a răspuns:

Ori pasta e de vina ori ai o bacterie pe undeva...