anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ce facem febra musculara? In ce consta ea? Cum o putem combate?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Weirdo are dreptate. In muschii tai se formeaza mici cristale de acid lactic. Din cauza lor te doare - pentru ca inteapa in muschi. De aceea se spune ca de febra musculara scapi cu si mai multa miscare. Folosind in continuare muschiul, cristalele acelea se sparg si devin mai mici, astfel incat nu mai inteapa. De asemenea, ajuta si un masaj bun.

8 răspunsuri:
| oz a răspuns:

De ce faci febra musculara? faci febra musculara in urma unui efort fizic intens.In ce consta ea? din cauza efortului la care a fost supus muschiul, fibrele musulare se deterioreaza/rup.Cum o putem combate? o combati tot prin febra musulara(+ mancand bine si sanatos). Dupa ce isi revine(iti trece febra), muschiul va fi mai puternic.Asa "cresti" in masa musculara...rupandu-ti fibrele...ca mai apoi sa fie reconstruite de 2 ori mai puternice.

| Oanny a răspuns:

Febra musculara, din ce stiu eu, o facem cand am solicitat prea mult corpul fizic. Ea consta in perderea unor grame uneori chiar si un kilogram(nu stiu sigur). O combatem prin multa miscare.Stiu ca doare dar asta estelaughing Trece mai repedetongue

| Th3eo a răspuns:

Metode de combatere a febrei musculare

Calmantele
Durerea musculara se instaleaza in aproximativ 24 de ore de la efectuarea exercitiilor si atinge apogeul dupa 48 de ore. Ibuprofenul este o substanta eficienta in ameliorarea durerii musculare si se gaseste in diverse medicamente calmante. Pentru as putea face efectul cat mai bine, ia calmantele chiar imediat dupa exercitiile fizice si continua pana cand durerea musculara dispare.

Bea multe lichide
Durerile musculare apar deseori din cauza faptului ca muschii nu contin suficient lichid. Este necesar sa bei apa inainte, in timpul exercitiilor si dupa exercitii.

Masajul
Daca ai timp, rezerva-ti o sedinta la un salon de masaj. Febra musculara se instaleaza cand reactiile chimice care au loc la nivelul muschilor in timpul efortului au ca rezultat o substanta toxica numita acid lactic. Acest efect apare dupa o perioada de sedentarism sau dupa un set de exercitii efectuate fara incalzire. Prin intensificarea circulatiei sangelui, masajul ajuta la eliminarea acidului lactic din muschi si prin urmare la calmarea durerii.

Continua sa faci miscare
Daca durerea este suportabila, fa cateva exercitii usoare. Cea mai buna optiune este sa faci aceleasi tipuri de exercitii care ti-au provocat febra musculara, dar la o intensitate mult mai mica. Executand aceleasi exercitii, vei folosi grupele musculare care sunt afectate de febra musculara, vei intensifica ciculatia sanguina, care va determina eliminarea rapida a acidului lactic din tesuturi.

| Aℓida a răspuns:

Febra musculara se face atunci cand nu ai conditie fizica, nu ar trebui sa iei pastile pentru dureri, acestea vor disparea in 2 zile.

| Shery a răspuns:

Nu se rup fibrele straight face
Se elibereaza acid lactic, la transformarea caruia apare acea senzatie de durere. Trece, asa cum a zis toata lumea, prin continuarea efortului fizic.

Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Facem febra musculara de la efort, corpul nostru da drumul la un fel de substanta care ne face sa ne doara muschi, o poti combate facand in continuare sport. Dupa ce corpul se obisnueste cu efortul fizic nu mai apare febra musculara, Aper ca te-am ajutat. Funda te rog?

| yan a răspuns:

Incearca cu o aspirina si ceva miscare usoara.

Întrebări similare