Hei,buna:* pai eu am avut aceeasi problema ca a ta. Nu trebuie sa i neaparat un contact sexual ca sa iti intarzie menstruatia, ea este neregulata depinde de organism, poate intarzia si 2 luni nu te ingrjora totul revine la normal. Ai rabdare si nu intra in panica se intampla in general la multe dintre noi probabil si din cauza la alimentatie. Daca, nu iti vine nici dupa 3 luni atunci ar trebui sa te duci la un ginecolog sa te consulte probabil esti racita si din cauza asta a afectat si intarzierea menstruatiei. Sper ca te-am ajutat:*
Buna Menstruatia iti poate intarzia din mai multe motive... Poate ca ai racit, sau ai dereglari hormonale sau din cauza stresului(depinde de organism). Cel mai bine este sa consulti un medic si sa nu iti faci 1000 si 1 de ganduri..bye
Bună.
Este o disfuncție hormonală, des întâlnită la adolescente.
Ceaiul de crețișoară te poate ajuta prin reglarea sa.
Sănătate.
Pa, pa.
N-ai dat detalii : ce vârstă ai, de când ai menstruaţie, dacă ai fost la medic pentru astfel de dereglări, dacă ai mai avut astfel de întârzieri mari, etc.
Din întrebările tale anterioare am înţeles că ai cam 14-15 anişori...
Dacă eşti în primul an de ciclu menstrual atunci sunt FRECVENTE aceste întârzieri ale menstruaţiei.
În general, primele 5 menstruaţii întârzie ( uneori chiar şi 3-6 luni, depinde de vârstă ) - dar, cu timpul, cam în decurs de 1 an, se va "regla" cât de cât şi vei avea menstră aproape lunar.
Spre exemplu a 2-a menstruaţie poate întârzia cam 4-6 luni, apoi a 3-a va veni cam după 3-4 luni, a 4-a cam după 2-3 luni, etc.
Se poate să fie aceeaşi situaţie şi în cazul tău.
Dacă NU te afli în primul an de ciclu atunci poate fi o "problemă" medicală...
Cauze generale posibile în cazul întârzierii menstruaţiei : răceală, dereglare hormonală, infecţie, probleme medicale ( chist ovarian, ovar polichistic, etc. ), sarcină,...
O întârziere acceptabilă ( din diverse cauze : răceală, infecţie, medicamente, etc. ) este de MAXIM 7-10 zile; tot ce DEPĂŞEŞTE 10 zile reprezintă o "problemă" medicală!
Poate fi vorba de :
1 ) o dereglare hormonală - situaţie în care TREBUIE să consulţi un endocrinolog, care îţi va prescrie analize hormonale pentru a determina dozajul din sânge şi apoi vei primi tratament
2 ) probleme de natură ginecologică ( chist ovarian, ovar polichistic, etc. ) - situaţie în care TREBUIE să faci un control ginecologic, unde îţi va face o ecografie ovariană şi/sau una vaginală pentru a verifica starea ovarelor/uterului şi trompelor uterine.
AMBELE controale trebuie făcute simultan - deci, mergi la medicul de familie şi ceri Trimitere atât la endocrinolog, cât şi la ginecolog!
Dacă este vorba de chist o să-ţi prescrie un tratament cu tablete anticoncepţionale pe 3-6-9-12 luni ( până se dizolvă chistul respectiv ) şi control periodic.
Dacă NU este chist atunci îţi va prescrie tratament cu Duphaston pe 10-30 zile ( eventual chiar pe mai multe luni ), după care o să-ţi vină menstruaţia.
Toate cele bune.