Simptome ale spasmofiliei
Simptomele sunt multiple si variaza de la o persoana la alta. Simptomele de care se plang cel mai frecvent femeile care sufera de spasmofilie sunt, frisoane, hiperventilatie (marirea ventilatiei pulmonare), tremuraturi, furnicaturi in varful degetelor, furnicaturi in brate, furnicaturi in gambe sau pe fata, senzatie de nod in gat (cauzata contractia muschilor faringelui), amorteala la nivelul buzei superioare sau a limbii, tresariri involuntare ale pleoapelor, crampe la stomac, dureri intestinale. Uneori poate aparea si senzatia de presiune puternica, stransoare (gheara) la nivelul pieptului, simptom ce nu are de o cauza cardiaca, ritabilitate, anxietate, scaderea libidoului, stari depresive, oboseala, nevoie de somn, senzatia de pierderea cunostintei, teama inexplicabila, frica de moarte si altele
In timpul crizei de spasmofilie apar, in afara de simptomele fizice descrise mai sus, manifestari precum: contractii musculare violente si incontrolabile, palpitatii, bufeuri de caldura, respiratie accelerata, transpiratii abundente, apatie, senzatie de sfarseala, slabiciune a membrelor. Aceste crize, mai mult sau mai putin intense, dispar de la sine, dar sunt cu adevarat epuizante si deseori infricosatoare pentru persoana in cauza.
Cauzele principale ale spasmofiliei
Cauzele spasmofiliei nu sunt inca cunoscute clar, parerile specialistilor sunt diverse, o parte sustin ca vinovatul principal este stresul ce poate fi cauzat de problemele profesionale, responsabilitatile mari, ritmul de viata extrem de alert, neintelegerile din familie, grijile pentru traiul de zi cu zi si explica partial de ce tot mai multe femei sufera de spasmofilie. Pe de alta parte exista medici care afirma ca aceaste simptome de spasmofilie sunt cauzate de lipsa de magneziu, care poate da nastere unei hipersensibilitati la stres (magneziul fiind un mineral care joaca un rol esential in reglarea activitatii sistemului nervos), de carente de calciu, sau a unei dereglari a schimbului de ioni de calciu si magneziu intre interiorul si exteriorul celulelor.
Indiferent de cauza specialistii sunt de acord ca sistemul neurovegetativ (adica muschii si nervii) este centrul acestor simptome neplacute. Desi crizele de spasmofilie adeseori dispar de la sine, femeile care se confrunta des cu asemenea simptome este indicat sa se adreseze medicului, pentru ca este posibil ca in spatele acestor manifestari sa se ascunda o afectiune serioasa: o tulburare in activitatea tiroidei, hipertensiune, tulburari de ritm cardiac, depresie.
Ca si tratament... evitatrea stresului, miscare, odihan multa... sa nu te culci mereu tarziu, supliment de Ca, Mg, Zn, masaj, reflexoterapie... daca iti faci niste analize si mergi la un neurolog si iti va spune daca ai spasmofilie sau e o simpla lipsa de ca, mg... care se poate trata... trebuie sa te gandesti la toate... nu stii cand te paste o cadere de calciu...
anonim_4396 întreabă: