anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ce imi zvacneste corpul cu putere inainte sa adorm? Uneori sunt constienta de asta, alteori imi spune sotul meu ca iar am zvacnit... In orice caz, zvacneala e involuntara... dar care-s cauzele?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
constantaproca
| constantaproca a răspuns:

Si eu patesc asa ceva cand sunt obosita.

Laur
| Laur a răspuns:

Somnul fiecarei persoane este ciclic si include mai multe faze. Prima faza, cea la care te referi tu, contine in mod normal asa numitele zvacniri spontane care te pot trezi uneori (din cauza ca somnul nu e profund). Corpul intra intr-o relaxare progresiva iar creierul "are senzatia" ca te afli in cadere, astfel apar zvacnirile prin stimularea spontana a zonelor motorii din creier. Chiar daca tu nu le sesizezi ele apar la fiecare adormire.

| machupicchu a răspuns:

Relatarea este sumara, dar orice miscare invaluntara are o explicatie neurologica. Deci aceste miscari involuntare trebuiesc explicate unui neurolog chiar si pentru a elimina suspectarea existentei unei afectiuni neurologice, afectiuni care, nedepistate si netratate din timp, au urmari de nedorit...sanatate.

| eni a răspuns:

Si mie mi s-a intamplat si as vrea sa stiu cauza...probabil din cauza oboselii.

| RamonaMn a răspuns:

Mie imi zvacneste piciorul drept si nu stiu care ar putea fi cauza. straight face

| ionnik a răspuns:

Si mie imi zvacnesc picioarele si chiar ma intreb de ce.cateodata cand sunt f nervoasa patesc asta