Cauza este alimentatia saraca in fibre, care duce la constipatie, colon iritat sau alte probleme ale intestinului gros. Cel mai bine ar fi sa introduci in alimentatia zilnica un iaurt cu o chifla graham si o supa cu zarzavaturi, sau alte zarzavaturi si legume fierte (soteuri, ghiveciuri, tocanite).
Alte cauze ale colicilor pot fi: combinatii de alimente care cauzeaza balonare, flatulenta, sau - daca nu-i din sfera digestiva - nefrite sau pietre la rinichi.
Pe cale digestiva, macare contaminata sau daca manci cu mainile nespalate dupa ce ai venit in contact cu agentul patogen. Organismul sanatos de multe ori elimina infectia, dar daca are imunitatea slabita atunci nu poate lupta eficient si infectia se poate instala in faza cronica, care duce la gastrita, ulcer si chiar si cancer de stomac.
De asta este bine sa ai o imunitate puternica.
In mod normal nu, medicamentele sunt facute si impachetate intr-un mediu steril, asa ca nu ar fi avut cum sa intre in contact cu bacteria.
Schimbarile de vreme supun organismul la un efort deosebit pentru adaptare, ceea ce duce la slabirea temporara a imunitatii si vulnerabilitate la infectii. Majoritatea oamenilor se racesc in aceste perioade, primavara si toamna, cand este "sezonul gripelor". Sa eviti fumatul si statul in incaperi cu fum, zonele aglomerate cu aer poluat, sa iei vitamina C si alte suplimente pentru intarirea imunitatii, sa bei multe lichide - apa plata, supe, compoturi de casa si ceaiuri, preferabil indulcite cu miere, si in special ceaiuri mucolitice/expectorante.
Posibil sa te fi balonat, sau sa fi facut o indigestie. mergi la o farmacie sa-ti dea un tratament, iar daca continua sa te doara, consulta medicul de familie
Byb2001 întreabă:
iseenochanges întreabă: