cami
| cami a întrebat:

De ce intr-un buletin de analize valoarea normala a glicemiei este intre 70-105, iar intr-altul 60-115?
Daca colesterolul este cu peste 40 de u. n peste valoarea normala, este motiv de ingrijorare?
Dar daca glicemia despaseste cu 22 u. n valoarea normala, este chiar atat de grav?
Stiti alimente/ ceaiuri care reduc nivelul glicemiei? dar a colesterolului?
Multumesc anticipat [daca se poate sa-mi raspundeti indeosebi pentru glicemie...problema cu colesterolul poate ca mai este remediabila, insa cu glicemia nu-i de glumit]

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Valorile normale difera pentru ca difera kiturile de dozare. Prin urmare interpretarea se face strict in relatie cu normalul laboratorului.
Glicemia cu 22 unitati mai mare este o problema foarte mare, daca nu cumva ai mancat in ultimele 4 ore inainte de recoltare. Cresterea glicemiei pe nemancate la asemenea valori semnifica cel putinrisc de diabet daca nu cumva diabet de-a dreptul (asta daca analiza nu s-a facut intr-un moment de boala). Trebuie neaparat sa consulti cat mai repede un specialist de boli de nutritie pentru analize suplimentare si pentru stabilirea unui regim care sa-ti tina sub control glicemia. S-ar putea sa fie nevoie chiar de antidiabetice, dar asta numai medicul o poate stabili.

| doinisor a răspuns:

Glicemia este buna colesterolul nu prea redu drasnic miincarurile cu carne de porc mtine putin regim.si daca glicemia este 22 este grav este diabet care trebuie tratat cu medicamente orale sau insulina.mergi la doctor in acest caz

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bună.
Valoarea glicemie se încadrează între 80-120 ml/dl.
Evită dulciurile și mâncărurile grase.
Pentru a scade colesterolul consumă ceai de păpădie.
Nu spui dacă ai fost diagnosticat cu diabet zahar?
Evită prăjiturile și carnea grea, prăjelurile, tocăturile, mezelurile grele, pâinea albă și făinoasele, lactatele și brânzeturile grase, conserve de orice fel, dulcețuri, compoturi, etc.
Consumă fructe și legume proaspete (mai puțin mere făinoase, banane foarte coapte, struguri, pepene - conțin zaharuri; cartofi - conțin mult amidon care umflă), pâine și cereale integrale, carne slabă de pui-vită-pește-curcan (sub formă de fript, fiert, înăbușit), ulei de măsline, lactate și brânzeturi degresate, ciocolată amăruie (2-3 cubulețe/săptămână), zahăr brun din trestie de zahăr (25 g/săptămână), mezeluri ușoare din pui, ceai depurativ, sucuri naturale făcute în casă (nu siropuri!), etc.
Nu uita că trebuie să faci și un pic de mișcare - exerciții fizice, înot, dans, etc.
O dietă echilibrată te ajută să ajungi la limite normale atât cu glicemia cât și cu colesterolul.
Sănătate.
Pa, pa.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ceai de teci fasole alba uscate garantat

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pentru glicemie se bea ceai de afine o cana inainte de masa cu o ora