Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Utilizatorii cu email-ul neconfirmat nu pot posta mai mult de 5 răspunsuri pe zi şi nu mai mult de 10 în total. Pentru a retrimite email-ul de confirmare click aici
Utilizatorul care a pus această întrebare te ignoră. Nu poţi să mai interacţionezi.
Utilizatorul care a pus această întrebare este în lista ta de utilizatori ignoraţi. Nu poţi să mai interacţionezi.
Utilizatorii avertizaţi nu pot posta mai mult de 5 răspunsuri pe zi.
Conceptul de „boală mintală" este foarte greu de digerat pentru marea masă, care îl asociază cu „nebunie", „țăcăneală", „boala lu' Calache" etc.
De altfel, conceptul de „boală mintală" este greu de digerat și de definit chiar și de comunitatea psihiatrică, și pentru a te convinge e suficient să citești cele două „biblii" ale psihiatriei moderne, DSM (SUA) și ICD (Europa).
Dacă se adună într-un tabel toate simptomele menţionate în DSM şi se trasează referinţe încrucişate pentru fiecare tip de afecţiune psihică, vom observa un număr covârșitor de situaţii în care afecţiuni diferite prezintă aceleaşi simptome, ceea ce face ca diagnosticarea propriu-zisă să se bazeze mai mult pe intuiţie decât pe dovezi clinice.
Termenul de „dezechilibru biochimic" este folosit tot mai des pentru a justifica o afecţiune psihică, dar nu există nicăieri nici măcar un singur studiu care să aducă dovezi concrete privind legătura dintre acesta și anumite tipuri de afecțiuni. Nimeni nu a reuşit să definească dezechilibrul biochimic pentru a putea justifica administrarea aceloraşi medicamente, Prozac, Volox, Seroquel sau Ritalin tuturor bolnavilor, reali sau nu. S-a ajuns până acolo încât 30 de procente din copiii americani sub zece ani să se afle în acest moment sub medicaţie cu substanţe care induc autism, depresii majore, violenţă sau suicid.
Există, în DSM, sindromul personalității creative, sindromul matematicii (da, sunt considerate „boli psihice"!)
Poate e prea lungă introducerea.
Anxietatea NU este o afecțiune psihică, ci o „stare" a organismului, ce induce imboldul „fight or flight", din cauza unor factori externi, de cele mai multe ori multipli. Anxietatea reprezintă răspunsul instinctiv, ancestral ca origine, al oricărei ființe vii de a gestiona o situație de criză: prădători, cataclisme, multiple situații ce se acumulează, pe care cortexul le interpetează în funcție de ceea ce se numește „personalitatea" individului. La rândul său, conceptul de personalitate este dat de două componente majore: componenta genetică şi o altă componentă determinată de factorii de mediu, precum şi de experienţele prin care a trecut individul.
Cu alte cuvinte, un individ „călit" de-a lungul vieții este mult mai puțin expus anxietății față de cineva care nu beneficiază de experiențele necesare.
De aceea, anxietatea este întâlnită, foarte des, la adolescenți și tineri, care, confruntați cu inflația informațională, cu bombardamentul mental perpetuu din partea mass-media și a corporațiilor, cu cerințele absurde ale unei societăți care se închină la internet și la telefonul mobil, cu lipsa de perspective reale, încep să dezvolte simptome de anxietate.
De aceea, grupele de vârstă de mai sus sunt o adevărată mină de aur pentru psihologi și psihiatri, precum și pentru industria farmaceutică, deoarece, odată legați de o medicație ale cărei efecte adverse includ depresia (!), tendințele de automutilare și suicid, dezvoltă o dependență de aceasta, prin anxietatea indusă tocmai de cei cărora se adresează pentru rezolvarea problemei.
Psihiatrii și industria farmaceutică induc anxietatea pentru a combate anxietatea - e ecuația perfectă, circulară.
Simptomele anxietății dispar, în primul rând, prin voința individului, prin auto-confirmarea unui statut socio-profesional, prin activitatea fizică până la epuizare dacă e cazul, prin contact sexual frecvent și SIGUR (nu la Untold, acolo e bordel), precum și prin dobândirea certitudinii că reprezinți CEVA, și NIMENI pe lumea asta nu poate să te doboare.
Anxietatea NU este, repet, o boală psihică. Cei care consideră asta sunt fie neinstruiți, fie plătiți gras, cu procent la fiecare pilulă...
Doreşti să urmăreşti această întrebare? Vei primi răspunsurile pe email.
Adaugă întrebarea la favorite
Doreşti să adaugi această întrebare la favorite?
Ce notă dai întrebării?
Înainte de a posta răspunsul, te rugăm să te asiguri că acesta nu încalcă regulamentul.
Nu ai introdus un răspuns!
Nu ai scris un răspuns pentru această întrebare, aşa că nu avem conţinut pe care să-l publicăm
Răspunsul este publicat...
Te rugăm să aştepţi ca răspunsul tău să fie trimis spre publicare.
Atenţie!
Succes!
Atenţie!
În răspunsul pe care vrei să îl postezi au fost găsite greşeli de scriere. Ele au fost corectate automat şi le poţi vedea marcate mai jos
Atenţie!
Eşti pe cale să postezi un mesaj care poate încuraja pirateria şi distribuţia ilegală de materiale pe internet. Legea nr. 8 din 1996, privind dreptul de autor şi drepturile conexe, a fost modificată semnificativ prin Legea nr. 285 din 2004, prin OUG nr. 123 din 2005, precum şi prin Legea nr. 329 din 2006, iar tu ai putea să te afli în situaţia de a le încălca acum.
În ipoteza unei acţiuni pe cale legală, TPU.ro este obligat să furnizeze IP-ul tău (3.12.152.102) şi restul datelor de identificare şi informaţiilor despre tine.
Atenţie!
Nu poţi posta acest răspuns pentru că linkul pe care l-ai inclus este suspicios, iar pe TPU pirateria nu este încurajată.
Te rugăm să nu faci referire la site-uri aflate în ilegalitate şi să nu postezi linkuri spre materiale postate pe internet fără respectarea drepturilor de autor (programe, jocuri, filme sau muzică piratată)
Nu poţi posta aceast răspuns la întrebarea aleasă!
Răspunsurile ce conţin cuvinte de genul pot fi postate doar la întrebări din categoria Dragoste şi Sex
Raportează răspunsul
Trebuie să fii logat ca să votezi
Pentru a evalua un răspuns trebuie să ai cont pe TPU.ro