Nu stiu ce vrei sa spui dar eu am vazut pe cutie ca scrie 4, 5g zahar per 100ml si cutia era de 1L. Deci 45 gr zahar? Dublu cat avem voie sa consumăm zahar pe zi? ))
Ce "marca" de "lapte" a fost si de unde?
Lapte zuzu de 3.5% grasime de 1L
Nu a vazut vaca sau vaca a avut diabet.
Laptele oricarui animal contine zahar.Zaharul din lapte poarta numele de "lactoza" (la fel cum este si zaharul regasit in fructe, de exemplu, adica fructoza) si da, cam asa contine laptele de vaca, aproximativ 4, 7g de zahar (lactoza) in 100ml.
Deci nu ma afecteaza daca beau 1L de lapte, nu?
Cantitatea recomandata de zahar include atat zaharul regasit in stare naturala in alimente, cat si zaharul adaugat, deci da, teoretic, daca tu ai bea 1l de lapte intr-o zi, ai consuma cantitatea dubla de zahar recomandata.Asta fara a mai lua in calcul celelalte alimente pe care le vei consuma pe parcursul zilei.
Desigur, aceasta cantitate recomandata, nu este una batuta in cuie, ci depinde de varsta, greutate, sanatatea generala etc.
Faptul ca are titlu de recomandare, nu o face obligatorie pentru o sanatate impecabila. Poti consuma mai putin zahar decat cel recomandat si sa dezvolti anumite afectiuni, sau poti consuma mai mult (ceea ce deja fac cei mai multi oameni) si sa ai o sanatate de fier.
Sa ne intelegem, organismul are nevoie de zahar, la fel cum are nevoie de orice alti nutrienti, deci zaharul nu este ceva rau, mai ales sub formele lui naturale, insa abuzul de orice fel, nu este benefic ca si regula generala.
Asa ca tu decizi cat lapte sau zahar de orice fel vrei sa consumi.
pumpkinky întreabă:
cristianosm întreabă:
anonim_4396 întreabă: