anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ce ma dor picioarele si mi se umfla in fiecare zi? Acum cativa ani, cand faceam aerobic, nu aveam aceasta problema, e posibil sa aiba vreo legatura?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
gyzzard
| gyzzard a răspuns:

Da. Picioarele se umfla din multe cauze dar in cazul tau, cel mai probabil, e vorba de sedentarism. Probabil lucrezi la birou (sau stai mult in picioare fara sa te misti), nu faci miscare... Cel mai bine ar fi sa iti gasesti timp, seara, pentru miscare. Ar ajuta sa stai cu picioarele mai sus (asezate pe un scaunel).

Laur
| Laur a răspuns:

Cand se umfla? Dimineata, seara sau toata ziua?

Daca direct de dimineata sunt umflate, cauza e cel mai probabil renala (edem renal), daca e seara atunci cauza e cardiaca. Ce varsta ai? In lipsa aerobicului faci alt tip de miscare? Cate ore pe zi stai in picioare?

| alexa a răspuns:

Umflarea picioarelor este o problema des intalnita. Uneori, umflarea nu este altceva decat o simpla manifestare a fortei gravitationale - cand stai prea mult in picioare sau pe scaun, fluidele din corpul tau sunt atrase in jos, spre zona picioarelor, de catre forta gravitationala. O alta cauza frecventa este insuficienta venoasa, o slabire a valvelor aflate la nivelul venelor din picioare. Prin urmare, presiunea sangelui creste si in tesuturi se infiltreaza lichid.Chiar si obiceiurile alimentare influenteaza sanatatea picioarelor, iar sarea este principalul inamic cand vine vorba de retentia de apa. Daca sunt umflate, protejeaza-ti picioarele de lovituri, rani sau schimbari bruste de temperatura. De asemenea, nu-ti bandaja picioarele si nu-ti pune sosete foarte stramte pentru ca vor impiedica circulatia normala a sangelui. Iata ce mai poti face pentru a trata picioarele umflate:
- tine-ti picioarele in apa rece cateva minute
- foloseste doua doze reci de suc pentru a-ti rula picioarele pe ele
- foloseste un spray special pentru picioare sau o crema mentolata
- maseaza-ti picioarele pentru a stimula circulatia sanguina.
nu cred ca are legatura cu faptul ca ai facut aerobic, una din cazue poate se afla mai sus
bafta

| andreea_8479 a răspuns:

Picioarele umflate au de obicei ca principala cauza proasta circulatie a sangelui in zona periferica...in general problemele apar la persoanele hipertensive, care retin apa in organism si la persoanale care au probleme cu inima din diverse cauze.
Din cate stiu eu, e recomandata o dieta saraca in sodiu, consum moderat de lichide (desi suntem obisnuiti sa ni se spuna sa bem multa apa, sunt cazuri in care doctorii limiteaza consumul de lichide), administrarea de diuretice (dar numai la sfatul unui medic de specialitate) si bineinteles picioarele in sus (desi si aici stiu ca exista discutii, pentru ca in unele cazuri e bine ca trunchiul sa fie pozitionat mai sus, asta tot un medic poate sa spuna). Exista de asemenea si geluri care ajuta cat de cat, daca situatia nu e foarte grava... dar in toate aceste cazuri e bine de vizitat un medic, pentru ca e bine sa tratam cauza intai!
Si mai stiu ca daca nu sunt bagate in seama, picioarele umflate pot sa duca la leziuni si edeme la nivelul gambelor, dar nu vreau sa vorbesc prostii ca sigur astea-s cazuri foaaarte grave si cu dignostice complicate si nu e cazul aici

| alexandruh a răspuns:

Durerea si umflatul piciarelor are legatura cu miscarea. Fa mai multa miscare: mers pe jos, alergari, aerobic etc. si vei vedea rezultatele

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Buna, aceasta durere de picioare poate fi cauzata de statul prea mult in picioare si incaltamintea proasta. si eu toata ziua stau in picioare pentru ca sunt mai tot timpul pe teren, insa folosesc ciorapi compresivi. incearca si tu sa folosesti, sunt foarte ieftini si materialul e bun, sunt indicati pentru stimularea circulatiei, varice incipiente, previne oboseala picioarelor, ajutor complementar in tratamentul celulitei.
daca te ajuta, eu de-aici mi i-am comandat: http://ciorapi-compresivi.ro

| PsIhOlOgUl_21 a răspuns:

Uite o incercare ca sa afli dc te dor picioarele si ti se umfla...mergi la medicul de familie si sa-ti elibereze un bilet de analize medicale... UREE si CREATININA... daca nu, mergi direct la o clinica medicala, k nu cred ca costa mult... apoi zi-mi te rog rezultatele...pace:X