| Danihdd a întrebat:

De ce ma tot tai cand ma barberesc? Si de ce dupa ce ma rad imi ies cosuri?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Ori nu folosesti aparate de ras bune, ori esti incepator. Sau vrei sa te razi vreun milimetru sub piele.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Te tau, căci nu folosești aparatul de ras cum trebuie. Să îl folosești ca o coasă de tăiat iarba, nu ca un hârleț de scos cartofi. Astfel, faci cu el mișcări deasupra pielii, nu îl împinge în piele, căci atunci apuci și un strat de piele și îl tai și pe acela.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Ia frumos o scula electrica si cu asta-basta.

| anonimg a răspuns:

1. Experiența se capătă în timp.
2. Folosește aparate de ras marca Wilkinson. Sunt mai bune decât Gillette.
3. De asemenea trebuie sa te bărbierești imediat ce ai ieșit de sub duș (sau după ce te speli pe cap), pentru că părul de pe barba este mai moale și se taie mai usor. În plus, lamele vor putea fi folosite mai multă vreme.
4. Folosește și o spumă de ras (tub alb marca Gillette).
5. Să nu te razi în răspăr. Ci întotdeauna de sus în jos după direcția firului de păr, chiar dacă așa barba nu este rasă perfect. Sănătatea este mai importantă decât înfățișarea.
6. Nu dai de două ori cu lama în același loc decât în cazuri excepționale.
7. Trebuie să te bărbierești mai des. Cu cât barba este mai mică, cu atât iritația va fi și ea mai mică.

| Donsavas a răspuns:

Trebuie să fie sterilizate aparatele. Si sa folosesti spuma. Sa te speli mai des cu sapun.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

De ce ma tot tau mau bau bau, pentru ca esti grăbit de aceea te tai, cu lama trebuie sa te razi incet, nu sa dai ca prostul. Si după i ti ies cosuri deoarece ai ten sensibil, si se irită de la spuma de ras, foloseste gel de ras nivea, sau gilette care sunt delicate cu tenul si il hidrateaza. Ce varsta ai? Daca nici prin schimbarea spumei de ras nu se rezolva problema coșurilor, atunci trebuie sa mergi la un medic dermatolog, el i ti va da tratament, dar in general adolescentii suferă de această problemă atit fetele cit si băietii coșurile pe față.

| Mayaaaaaaa14 a răspuns:

În primul rând nu există verbul "a tăua", deci prin urmare nu mai folosi cuvântul "tau" ci "tai". În al doilea rând ar trebui sa-ți schimbi lama de ras cu una cu Aloe(intr-un caz ca nu folosești așa ceva, nu știu, nu ai precizat acest aspect), in al treilea rând ar trebui sa dai mai multe detalii legate de modul in care te bărbierești pentru a-mi da seama din ce cauza îți ies coșurile(probabil folosești spuma de ras care nu se potrivește tenului tau, sau știu eu!?).