| IonelFlorianUrzica a întrebat:

De ce mâncarea de la supermarket si mâncărurile fast food sunt sărace în vitamine dar bogate în calorii și îngrașă foarte mult? Când nu exista supermarket și oamenii cumpărau de la piață nu existau oameni obezi! Ce credeți ca s-a schimbat în alimentație și alimente mai ales?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
14 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Mancam repede si mult, dar lipseste miscarea fizica care sa consume caloriie (care se depun).
Aditivele mai pun cu lopata la pofta de mancare.

| RAY a răspuns:

Nu erau pe naiba oameni obezi =ganditi cand scrieti, ai si fructe, legume sanatoase destule, faceti exagerari aiurea

| Violleta2022 a răspuns:

Fiindca acum este mai ieftina mancarea de paroasta calitate, pe toti toti s einghesuie sa o manace peste masura.
Obezitatea apare din cauza lipsei de miscare, a sedentarismului, a mancarii peste masura.

| relian a răspuns:

Inainte cand oamenii mancau de unde spui tu, piata si mai stiu eu de pe unde, erau la fel ca si in ziua de astazi laughing
La mine pe strada cand eram copil, daca erau 2-3 barbati asa mai slabi, restul numa de aia cu boilere, solizi, grasi, femeile la fel foarte putine de astea slim laughing

Nu stiu ce ai vazut tu, sau pe unde ai vazut, dar nu te ingrasa ce maninci, sau de unde maninci, te ingrasa CAT maninci, cantitatea care o bagi in gura si se duce mai departe, aia te ingrasa.

Ce maninci tu acasa, sau ce maninci tu mai stiu eu de la piata, nu-s alte alimente, acele fastfood ce zici tu, sau de la supermarket, is la fel in general, sau de regula la fastfood is mai bune laughing exact asa cum zic, is mai bune decat ce maninci tu de la piata.De ce?

Simplu, aceste restaurante sunt de regula foarte mari, ma refer ca si companie, multi cauta sa le elimine, sau exista o foarte mare concurenta intre ele, ca urmare ele sunt verificate mai atent si mai des decat verifica careva marfa mai stiu eu cui taran care vinde prin piata.
Cine ii verifica taranului, sau celui care vine cu carnea de porc si o vinde la piata, il verifica careva? Nimeni, asa ca tu cumperi ceva crezind doar reclama laughing adica daca e de la un nenea din piata vezi doamne ca ar fi mai naturala, povesti.

La acele restaurante fastfood, vin inspectori, marfa care ei o cumpara, la fel ei o cer sa fie in anumite limite. Gandeste ca ar cumpara asa la plesneala fara nici o verficare, vine nu stiu ce inspector, verifica, sau se intampla ceva cu clientii care consuma acele produse, iese scandal, ancheta, daca se descopera ca produsele au fost contaminate, or belito laughing iar aceste mari fastfood nu risca, sa piarda dupa mai mult ca a cumparat el cartofi sau stiu si eu ce carnuri infestate.

De ce oamenii, sau unia, spun ca fastfood nu-i bun? Pentru ca s-a dus aceasta politica, aceasta propaganda, sa moara capra vecinului ca da mai mult lapte laughing cam pe astea sa mers, totdeauna or sa fie unia care vor vedea pe cei care fac bani nu cu ochi buni, adica ala face milioane si eu nu, ia sa-i bag ceva strimbe laughing asa au fost oamenii dintodeauna.

Tu crezi ca fastfood foloseste cartofi din plastic, sau carne din plastic, ori ce crezi tu? Cartofii lui iti garantez is mult mai buni decat ce cumperi tu de la piata, iti garantez, carnea la fel.In primul rand sunt testate, sa nu contina multe substante, sau sa le contina in limite.
Ai vazut la tv acolo in RO, sau facut teste la ceva produse, legume de la tarani, daca nu ma insel la cei de prin Matca, jud Galati, aia care au multe solarii, si surpriza, leguele pline de toat felu de rahaturi laughing trecut peste limita la greu.

Sau facut teste asa sa se vada, ori ca aia exportau, veneau polonezii si care mai vin sa ia de la ei, si in cazul asta se impun ceva controale, analize.

La care taranii, vai dar cum vreti sa obtinem produse frumoase, chiar vorbeau de ardei gras, pai daca nu-i dam mult, nu se face asa, deci legume cu substante in ele de ar fi trebuit sa le arda in alte tari.

Vezi, de aia nu merge, nu ajung taranii sa isi vanda marfa la supermarketuri, in afara ca aia aduc din alte tari, taranii nu pot nici asigura un flux continu si nici nu au produsele controlate.

Eu supermarket iti cer teste, sau testez eu produsele tale si daca nu corespund, te trimit la plimbare.
Asta nu prea pricep oamenii, trebuie sa exiete un control, nu poti vinde in magazine, asa ca la piata, acolo sunt reguli, legi.

Faptul ca multe produse s-au schimbat ca si gust, aroma, aici da, s-a intamplat astea, dar din 2 motive.
1-Produsele, mai ales fructe si legume sunt recoltate inainte de vreme
2-Se cultiva soiuri si rase de animale care is mai rezistente la boli, la daunatori, pentru ca asa cer reglementarile, mereu se vine si se cere si mai strict, plus sa nu fie scump produsul obtinut.
Daca folosesti multe substante, sau cheltui prea mult cu acel produs, va trebui sal vinzi mai scump, iar daca faci asta, lumea nu prea mai cumpara, asa ca sau obtinut soiuri mai rezistente, dar la care s-a pierdut din aroma, din calitate.

In rest nu conteaza, si iarba daca maninci, salata si maninci mai multa decat are organismul nevoie te ingrasi.
Plantele si carnea contin ce contineau si alea pe vremuri, cand spui tu.

| relian a răspuns:

Sarace in vitamine si bogate in calorii, adica? Caloria este o unitate de masura a energiei continuta intr-un aliment sau bautura, nu este ceva fizic.
Vitaminele sunt substante chimice complexe, absolut necesare organismului, dar care is folosite in cantitati mici.
Ca urmare un aliment, o planta, carne ceva, contine de regula mai putine vintamine decat alte substante cum ar fi glucide, lipide, etc.

Nu poti sa spui vitamine si calorii, este non sens, si vitaminele sunt masurate tot in calorii, fac parte din categoria micro caloriilor, adica acele substante in cantitati mai mici.

Tu intrebi ceva gen, de ce un drum are asfalt si lungimea lui nu are laughing Lungimea este ceva imaginar, este o unitate de masura a acelui drum, nu este ceva fizic.

Nu stiu ce ai vrut sa intrebi, reformuleaza, sau spune folosind cuvintele tale, simple la ce anume ai facut referire.

Poate voiai sa spui de ce nu stiu ce mancaruri de la fastfood, contin mai multe glucide, zahar, sau sare, comparativ cu zaharul ce l-ai pune tu acasa in mancaruri.

Legat de ingrasare, organismului daca ii dai mai multe decat are nevoie cauta sa converteasca cei dai, sau ce foloseste ele din mancare, in grasimi, in rezerve, nu le elimina.

Ar fi fost ideal sa mancam asa ca spartii, iar organismul sa ia doar cit are envoie si restul sa elimine, eram toti slabi, nu mai vedeai zare de om gras.
Cine stie poate cindva undeva, vom reusi sa ne programa si asa in felul asta, dar aceasta programare trebuie facuta in softul cel aveam in gene, in ADN si acolo nici nu putem privi deocamdata, dapai sa mai si modificam ceva.

Cineva spune ca mancam mult si caloriile se depun, laughing nu se depun caloriile, se depune ce ai mancat, caloria este un numar o cifra, nu are ce sa se depuna.

Pe tine te arde focul, energia nu gradele ceslisu sau care or mai fi.Alea doar is cifre care arata cit de puternica este acea energie.

| gabicoo a răspuns:

Te îngrașă in mod intenționat ca să te poată mânca extratereștrii atunci când vor veni.

| IonelFlorianUrzica explică (pentru gabicoo):

In sfarsit ti-ai dat seama ca am dreptate.Sau raspunzi ironic?

| alina2k18 a răspuns:

Cantitatea face diferenta.
Sunt oameni care mananca zilnic fast food si dulciuri dar mananca o portie nu cu duiumul laughing
Mananci mult si esti lacom = te ingrasi.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Aditivii alimentari.
De ex: Monoglutamat de sodiu.
Zaharul. Mancam tot mai multe alimente ce contin zahar.
Ne lipseste educatia nutritionala.

| mODIN a răspuns:

Zahar si ulei vegetal. Astea doua sunt foarte bogate in calorii si nu au deloc valoare nutritiva, in schimb le gasesti in tot ce cumperi de la supermarket si fast food.

| Cipi1212 a răspuns:

Așa este mâncarea la supermarket. Îngrașă.

| Yurisa a răspuns:

Oamenii nu erau obezi ca mureau de foame pe timpul ala

| GligoresiLaruca a răspuns:

Oamenii nu mai mananca urzici.

| Claudiu193729 a răspuns:

Cu foarte mici excepții,aproape tot ce se vinde la supermarket nu este natural, si e plin de e-uri și dacă cumva găsești ceva natural la supermarket este extrem de scump la preț dublu sau triplu,aproape toate mâncărurile fast food,mai ales shaorma sunt pline de sosuri care îngrașă,mai trebuie să știi că si cartofi și carnea îngrașă,deci sosurile in combinație cu carnea și cu cartofii,băgate toate într-o shaorma sau alte mâncăruri fast food sunt adevarate bombe kalorice și îngrașă chiar mai mult decât dacă le-ai mânca separat,de exemplu cartofi simpli,în ciuda faptului că poți opta să îți pună castraveți,ceapa,castraveți murați,varza și alte ingrediente considerate sănătoase și pline de vitamine, totuși în mâncarea fast food, ele nu sunt foarte hrănitoare
pentru organism, aproape că nici nu le simți, și asta deoarece ele nu sunt proaspete, unele chiar seci, daca ai manca castraveți seci care nu sunt proaspețiai mai beneficia de vitaminele din ei? eu zic că nu