Mai mult de jumatate din adulti sunt supraponderali iar un copil din cinci este acum obez. In urma unor studii realizate de niste cercetatori americani s-a constatat ca rata obezitatii a crescut direct proportional cu numarul de restaurante fast food.
Iar obezitatea nu e nimic pe langa ce poti pati daca mananci la fast food-uri. Compusii chimici si colorantii folositi ca produsele sa arate mai bine pun in pericol starea de sanatate a consumatorilor.
Experimentul a constat in a manca timp de o luna numai la McDonald’s. Inainte sa inceapa testul, Morgan in varsta de 25 ani, a fost consultat de 3 doctori si toti au spus ca e un om sanatos, rezistent la efort. Dupa 10 zile in care a mancat numai la McDonald’s s-a ingrasat cu 7 kg, iar dupa 30 zile era mai gras cu 12 kg. Dupa 20 zile nu mai putea sa se ridice din pat, avea probleme cu viata sexuala si nu mai putea sa mearga pe jos. Iar dupa ce a terminat experimentul i-a luat 14 saptamani ca sa dea jos tot ce a mancat timp de o luna.
In ultimul timp tot circula pe net o confesiune a unui angajat McDonald’s. El descrie cum arata mancarea inainte de a fi prajita. Angajatul sustine ca Big Mac-ul este facut din resturi tocate ale unor animale decedate. Carnea de pui este alcatuita din toata gaina inclusiv ghearele si capul. Carnea de la Filet-O-Fish este prajita intr-un ulei special care ii alunga mirosul de peste si care in acelasi timp ii afecteaza compozitia. Bauturile vin sub forma de sirop care este impins de niste tuburi catre un aparat cu CO2. Singurele produse sanatoase in comparatie cu celelalte gasite la Mc sunt inghetata si salatele.
Desi pana acum am vorbit de Mc sa nu crezi ca mancarea de la Kfc, la fast food-urile din cartier sau la saormerii e mult mai sanatoasa.
Cumpara-ti un hamburger de la mc sau niste cartofi prajiti, si incearca sa-i mananci dupa o jumatate de ora.Vezi cum arata, ce gust au si daca mai sunt comestibili.
Pentru cei care prefera mancarea de la Mc-http://www.webdesignbox.ro/......tainuirile unui angajat al Mc Donald's)
Ar trebui sa spuna ca nu este sanatoasa? Fiecare isi face reclama pentru a putea sa isi vanda marfa. Grasimile, prajelile ingrasa si aceste lucruri sunt din abundenta la Mc Donald s.Nu are nici o legatura cu faptul ca nu sunt proaspete dar uleiu ala incins de zeci de ori nu are cum sa fie sanatos. Daca se intampla si ocazional serviti asa ceva nu este chiar un capat de tara dar sa iei masa zilnic la fast food incepe sa devina o problema.Nu doar cei care mananca la fast food sunt obezi. Am destule kg nu spun acest lucru ca o lauda si pot spune ca nu am mancat mai mult de 5 ori la fast food in toata viata mea. Bucataria romaneasca e foarte bogata in produse in care sunculita, prajiturica, si alcoolu sunt la mare cinste. Incercand sa iti schimbi stilu de viata sa mai tii un regim te lovesti de mesel bogate din famile, prieteni.
Iiiirrriiiissss unul din patru copii romani sunt obezi, chiar azi am citit un articol despre asta si m-a uimit. fast foodurile nu sunt bune deoarece tot ce este acolo este prajit, de fapt asta ingrasa, prajeala. s-a demonstrat ca o salata de legume cu de toate are mai multe kilocalorii decat o hamburguesa, dar o salata este mult mai sanatoasa. recunosc eu din cand in cand manac mancare fast food dar nu de la McDonal's, am vazut prea multe inregistrari scarboasa de acolo.
Lolita, eu stiam de 1 din 5 copii, dar banuiesc ca problema obezitatii se mareste de la o zi la alta, sincera sa fiu, nu ma mai mira nimic.
Probabil se refera la salate si la sucurile din fructe pentru copii, nu la hamburgeri si cartofi, sau poate si la astfel de produse, folosesc ingrediente proaspete dar asta nu inseamna ca daca le prajesti in uleiul in care ai mai prajit 100 sau ca daca le combini sunt sanatoase...asta e diferenta...nu contestam prospetimea ci cat sunt de sanatoase.
Si plus de asta o masa la MCDonalds (dupa care ti se face oricum foame) face cat o masa copioasa de fripturi, salate etc. La McDonalds nu te saturi si simti nevoia sa mananci din nou si adaugi alte mese/calorii.