Când vei fi mare vei fi nevasta ideală.
Diferența este că atunci te va durea capul.
Pare ca ai o stare de anxietate dupa simptome, iti recomand sa te pregatesti mai mult mental pentru a realiza acel lucru. Trebuie sa te motivezi inainte de a face un lucru, unii oameni nu au nevoie de asta, dar in cazul tau pare a fi cazul.
Practica un sport, ceva sa-ti mai taie din stres. Daca chiar nu te poti controla deloc, incearca sedatif pc. Sunt la farmacie pe baza de plante si iti reduce semnificativ stresul. Specifica farmacistei ca e prima data cand le iei si o sa iti zica ea cate si cum sa le iei.
Partea cu diareea este IBS adica sindromul de intestin iritabil. Si apare frecvent doar la persoane stresate.
Am luat eu câte 6 din alea pe zi acum câteva luni. M au ajutat? Nu. Au eliminat stresul și anxietatea măcar pentru 5 minute? Nu.
Pe mine m-au ajutat. De aia le-am recomandat. Poate a fost efect placebo, poate nu.
Aa si vezi ca la sedatif pc, in timpul perioadei de tratament, daca gusti ceva mentolat, le elimina efectul. Mie mi-a zis asta farmacista. Pe timpul tratamentului am cautat o pasta de dinti care sa nu fie mentolata, si nu am consumat nimic mentolat.
Stimate domn ați putea să îmi ziceți ce înseamnă placebo? Îmi place numele, pare interesant
Efect placebo, adica tu iei pastila respectiva cu gandul ca-ti face bine, dar in realitate, pastila aia nu te ajuta deloc fizic. In schimb creierul tau stiind ca pastila aia o sa-l faca bine, deja lucreaza de dinainte la recuperarea ta, fara sa ajute pastila aia cu nimic.
Adica mai pe scurt, iti poti pacali creierul sa "isi repare singur boala" crezand ca pastila e de vina.
Ai multe emotii. Toata lumea are uneori. Fa si tu ce poti ca sa fii macar odihnita in ziua respectiva si in general sa mananci si sa bei lichide asa incat sa ai mereu o greutate normala si sa fii hidratata (te ajuta sa faci mai bine fata la stres).
Gandeste-te mai putin la ce va urma, poate e vreo activitate care sa te ajute sa-ti mai iei gandul de la astea - cuvinte incrucisate, sudoku, vreo carte... nu o sa le prea savurezi, dar macar te mai concentrezi la altceva.
Daca exista ceva ce te-ar putea calma, relaxa, poate niste lapte sau o pastila de calciu, un ceai calmant sau vreun desert preferat, poti incerca sa le consumi cu cateva ore inainte de eveniment. Totusi, nu e bine sa iei ceva care te-ar predispune la somn inainte de un examen de exemplu, pentru ca ai nevoie sa fii atenta si cu reflexele bune. Incearca si tu mai multe metode si vezi ce e bine pentru tine.
Sunetele de care spui apar de exemplu daca bei lichide dimineata pe nemancate, mai bine mananci niste covrigei sau un sandvis si bei apa mai putina. Ar trebui sa nu mai patesti asa.
Poate nu esti o persoana matinala. Daca evenimentul este mai tarziu si nu trebuie si sa te scoli devreme sa te pregatesti e posibil sa iti fie mai usor.
Si mai e ceva. Daca e o frica legata de un loc de munca, de un medic, de scoala, e una si e bine sa o depasesti si sa faci ce ti-ai propus pentru ca e spre folosul tau. Dar daca e ceva ce tu de fapt nu vrei sa faci dar faci asta pentru ca asa li se pare bine altora sau din cauza presiunii anturajului, societatii, atunci mai bine nu face acel lucru, nu te duce acolo.
LarisaChe07 întreabă: