| MiaChindri20 a întrebat:

De ce mi-a venit menstruația doar 3 zile? De obicei pe mine mă ținea 5 zile.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:

Este stabilit stiintific si medical ca numarul zilelor de menstruatie precum si cantitatea de menstra eliminata in decursul zilelor de menstruatie, este in stransa legatura cu dimensiunea la care ajunge/creste/se dezvolta ENDOMETRUL in fiecare ciclu menstrual. In consecinta atat numarul de zile de menstruatie si la fel cantitatea de menstra eliminata depind doar de modul si dezvoltarea ENDOMETRULUI, adica de grosimea acelui mucus care imbraca/captuseste peretii interiori ai UTERULUI. Grosimea si volumul endometrului poate varia si sa difere de la ciclu la ciclu deoarece acumularea masei endometriale este in directa corelatie cu functionarea perfecta sau nu a glandelor endocrine care produc hormonii femenini, deci cantitatea de menstra si numarul zilelor de menstruatie depinde doar de existenta unui echilibru intre cei 2 hormoni feminini, ESTROGEN si PROGESTERON. In functie de cantitatea de hormon ESTROGEN dintr-un ciclu menstrual ENDOMETRUL poate deveni foarte gros si bine dezvoltat sau unul foarte subtire, anemic strabatut de foarte putine vase de sange si ca atare, intro luna eliminarea cantitatii de menstra rezultata din destramarea endometrului se poate realiza/termina in doar 3 zile iar in alta sa fie necesare 6-7 zile. Rezulta ca numarul zilelor de menstruatie poate sa difere foarte mult si este determinata strict de cantitatea de menstra ce urmeaza sa fie eliminata, deci diferenta de zile este un fapt ABSOLUT NORMAL si nu trebuie niciodata sa te intrebi care este motivul. In consecinta MODUL in care se manifesta menstruatia nu are absolut NICIO LEGATURA CU FORMAREA SAU NU A UNEI SARCINI daca cumva ai vreo nelamurire in aceasta privinta. Multa sanatate.

9 răspunsuri:
caramela
| caramela a răspuns:

Bunahappy
Poate esti racita/poate fi o infectie.
Ti-ai inceput viata sexuala?
Daca da, fa un test de sarcina, ori adreseaza-te medicului de familie.
De cand ai cm? poate nu s-a reglat.
O zi bunahappy

| corbulalbrosu a răspuns (pentru caramela):

Inainte de a da un raspuns ar fi indicat sa te documentezi mai ales in cazul in care nu ai cunostintele si informatiile corecte si necesare. M-ai lasat perplex cu specificarea ca o posibilitate ar putea sa o reprezinte... inceperea vietii sexuale dar mai ales cu...infectia!

| caramela a răspuns (pentru corbulalbrosu):

Tocmai in stiinta de cauza am dat acest raspuns!
Si, stii bine ca n u raspund doar de dragul unei funde!
Din cauza racelii puternice si a unei infectii, am trait o experienta neplacuta!
Asa ca, nu am raspuns doar sa ma aflu in treaba.
Am depasit limita bunului simt ca am intrebat de viata sexuala?
NU pot fi pe placut tuturor, si nici nu am pretentia.
O zi buna!

| corbulalbrosu a răspuns (pentru caramela):

Nimeni nu poate sa te oblige sa inveti sau sa te informezi in mod corect, deoarece nu are acest drept. Dar s-ar putea ca raspunsul meu sa-ti fie si tie de folos deoarece are la baza explicatia corecta, strict stiintifica. Niciodata un proces fiziologic strict hormonal nu poate fi influentat si modificat din cauza unor afectiuni medicale.

| Adry05 a răspuns:

Am patit si eu intr-o luna si mi-a mai venit inca o data in luna respectiva. E posibil sa fie o mica infectie, fa-ti un control la ginecolog daca-ti mai vine o data in cursul lunii.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Nu e o perioada fixa... mai ales daca esti inca tanara

| R0R0 a răspuns:

Probabil inca nu ti s-a reglat.

| MiaChindri20 explică:

Nu am avut niciun contact sexual. Doar că eu și iubitul meu, ne-am făcut plăcerile unu altuia, să zic așa. Dar după ce și-a dat drumul s-a șters pe mâini cu serveștele umede, dar după un timp mi-a pus iar mâna jos, de asta mi-e frică.

| corbulalbrosu a răspuns (pentru MiaChindri20):

In afara perioadei fertile teoretic nu poate lua nastere o sarcina indiferent de ce natura afost activitatea sexuala. In perioada fertila va trebui sa aveti multa responsabilitate si precautie in tot ceea ce veti face in viitor.