| AvalohAlyn a întrebat:

De ce miscarea ajuta la depresie? E adevarat? Si conteaza daca e miscare acasa sau afara?(prefer acasa)

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Uvox a răspuns:

Se produc cantități mai mari de hormoni, nu mai stiu care, dar nu conteaza denumirea ci faptul ca influențează starea de spirit. În definitiv, totul este chimie?
Nu contează unde, în casa sau afara, mișcarea e miscare. Ar fi de preferat in aer liber dar si in casa e ok. As recomanda in plus magneziu, complexul de vitamine B, muzica si yoga.
Succes.

4 răspunsuri:
| Donsavas a răspuns:

Oriunde. Mișcarea detoxifica organismul. Ajuta tranzitul întestinal si circulația limfei. Pentru o mai buna oxigenare a creierului, e nevoie sa te miști. Inima poate pompa sânge mai repede si asa se accelerează un metabolism lent. Mișcarea ajuta si prin faptul că ieșind mai socializezi sau afli informații noi.

| Afurisenia a răspuns:

Preferi tu acasa, dar uite ca exact asta o faci degeaba. Trebuie sa iesi "afara" adica in oras/sat sau unde locuiesti tu. Ca sa mai vezi si lume, sa vorbesti cu ei. Asta ajuta cel mai mult. Nu acasa!

| qieiqpalz a răspuns:

Eu zic ca muzica te poate ajuta (castile in cap si te plimbi prin fata blocului)

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Fa unde te simti tu mai bine, dar fa. Stabileste-ti un program si tine-te de el. Exercitiile fizice maresc fluxul sanguin si ajuta la o mai buna oxigenare a organismului, iar creierul ajunge sa functioneze mai bine. Miscarea creste productia serotoninei, dopaminei si endorfinei, substante care ne ajuta sa ne simtim mai bine.

Miscarea de intensitate mare, dar pe o durata scurta de timp, este cea mai indicata pentru ca inima contine un procent mai mare de fibre de contractie brusca, iar cand facem exercitii usoare dar pe o durata mai mare de timp, o cantitate mai mare de sange primesc fibrele de contractie scurta ( care sunt intr-un procent mai mic ) iar cele care sunt mai multe ( contractie brusca ) sunt neglijate si o sa te simti epuizat.

Fa cateva secunde sarituri cu genunchii la piept, genuflexiuni cu saritura, sarit coarda etc., la inceput e ok sa faci si o singura serie, e important ca iti pui organismul la treaba.
https://life-cdn.global.ssl.fastly.net/......phic-1.jpg

Miscarea te ajuta sa ramai ancorat in prezent, nu mai conteaza absolut nimic atunci cand faci un exercitiu intens, n-ai timp sa te gandesti la altceva. Creierul are nevoie de activitate.