| Annitu a întrebat:

De ce muşcatura de om e mai periculoasă decât cea de animal?thinking

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| romanionu a răspuns:

Probabil se refereau ca muschiul maxilarului e cel mai puternic
Dar e impropriu spus ca muscatura de om e mai periculoasa decat a unui animal laughing

8 răspunsuri:
| baru a răspuns:

Pentru ca omul este mai rau decat un animal Omul mananca ori ce an schimb un animal nu

| Flav a răspuns:

Muscatura asupra inimii e cea mai dureroasa. Animalul te musca pe exterior, omul pe interior. Si al naibii ca ranile se inchid dar cicatricele raman.

| Annitu explică:

Hmmm.thinking da, pe proTvblushing

merci

| User a răspuns:

Asta ai vazut-o protv.ro, nu?laughing De ce e mai periculoasa, nu stiuthinking

| Good Cat a răspuns:

Si... unde ai mai auzit-o si pe asta?
Vipera are venin - omul nu.
Cainii au colti ascutiti si maxilare puternice - omul nu.
Rechinii... ursii... sau nu la animalele astea te refereai?

| johnny_1840 a răspuns:

Pai vezi tu... oamenii mai au HIV si alte boli... happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu e mai periculoasa.Au gresit aia de la stiri cand au transmis asta.Se intampla, mai ales la protv sa bata campii rau de tot.

| cooldude4you a răspuns:

Se considera ca muscatura de om este deosebit de periculoasa, datorita incarcaturii microbiene de la nivelul orofaringelui. Leziuni pot fi auto-produse, se pot produce in timpul unor agresiuni fizice sau in timpul actului sexual. In majoritatea cazurilor, plagile produse prin muscatura de om, se infecteaza. Microflora orala a omului cuprinde o multitudine de bacterii aerobe si anaerobe. Specii aerobe, incriminate frecvent in aparitia infectiilor prin muscatura de om: Sterptococi viridans, Staphylococcus aureus, E. corrodens si Haemophilus influenzae. Speciile anaerobe sunt izolate in jumatate din cazurile de infectii produse prin muscatura de om: Fusobacterium nucleatum, Prevotella, Porphyromonas, Peptococcus si Peptostreptococcus. Majoritatea speciilor de bacterii anaerobe produc beta-lactamaza. Destul de rar, prin muscatura de om pot fi transmise anumite virusuri, cum ar fi virusul HIV sau virusul hepatitic B.

Leziunile pot fi produse efectiv prin muscatura (leziuni ocluzionale) sau ca urmare a unor traumatisme prin lovire (leziuni ale pumnului strans), atunci cand pumnul agresorului loveste dintii victimei, rezultatul fiind dilacerarea traumatica a mainii. Leziunile pumnului strans se pot solda cu infectii severe. Datorita plagilor adanci, patogenii pot fi inoculati cu mare usurinta la nivelul osului, articulatiilor sau tendoanelor. Retractia tendoanelor odata cu realizarea miscarilor de extensie a degetelor va conduce la diseminarea locala a bacteriilor (bacteriile sunt introduse adanc sub piele). De obicei, agresorul va apela la serviciile de ingrijire medicala abia dupa ce infectia a luat amploare, iar durerea a devenit insuportabila.