Nevii apar inca de la nastere si continua sa apara pana dupa pubertate. Dupa aceasta varsta rata de aparitie este foarte mica. Factorii care favorizeaza aparitia alunitelor sunt reprezentati de expunerile la soare (apar pe zonele pielii cele mai expuse: umeri, fata, maini etc.), de influenta genetica, de sex (de obicei femeile au mai multe alunite decat barbatii), de culoarea pielii (cei cu piele foarte alba fac mai multe alunite, pistruiatii). Nevii isi pot modifica in timp aspectul, marindu-si dimensiunile sau, din contra, reducandu-le pana la disparitie. De obicei persoanele "posesoare" nu sunt constiente de aceste modificari, mai ales ca ca nu am fost educati in sensul autoexaminarii corporale (saptamanal omul trebuie sa se priveasca in oglinda pe toata suprafata corpului, iar femeile sa isi autoexamineze si sanii).
Daca doresti mai multe informatii referiatoare poti da un mesaj priat si te ajut.
Am avut aceeasi problema
Alunitele sunt niste tumori benigne ale celulelor pigmentate din piele. Ele apar ca urmare a unei predispozitii personale, asociata eventual cu expunerea la soare sau solar. In mod normal, alunitele nu ar trebui sa dispara de la sine. Daca ai o alunita care a crescut si apoi a inceput sa scada, e cazul sa te vada cat mai repede un dermatolog.
Predispozitie genetica si expunere la soare. De disparut eu n-am vazut sa fi disparut vreo una!
Alunitele nu dispar, dimpotriva se pot inmulti, caz in care e vorba de o boala de piele. Singurii care mai pot disparea, sunt nevii, adica popular-negii.
anonim_4396 întreabă:
hedol întreabă: