| yonu a întrebat:

De ce ne apar cosuri? cum putem sa scapam de ale?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| εмiLч97 a răspuns:

Buna happy
Atât fetele, cât şi băieţii au parte de ele. Fie că le numiţi coşuri, puncte negre sau acnee, aţi prefera să vă lipsiţi de ele. Sunt puţini norocoşii care cresc fără să fi avut vreodată un coş. Cei mai mulţi dintre noi trebuie să lupte cu această problemă un an sau chiar doi. Este o festă cam urâtă pe care ne-o joacă natura, exact în momentul în care devenim interesaţi de sexul opus. Tocmai când vrem să fim mai atrăgători, apare câte un coş.



Totuşi, în mod ciudat, coşurile sunt provocate de ceva care face bine pielii. În jurul vârstei de 13-14 ani, hormonii tăi încep să acţioneze în mod suplimentar asupra glandelor sebacee. Aceste glande se află în piele. Sarcina lor este de a produce un fel de ulei gras care păstrează pielea suplă şi sănătoasă şi previne uscarea ei.



Din nefericire, în timpul acestei perioade din viaţă, glandele sebacee devin "harnice" şi produc mult mai multă grăsime decât are pielea nevoie. Acest ulei suplimentar rămâne blocat în găurile mici din piele numite pori împreună cu puţină murdărie din mediul exterior. Rezultatul e că te pricopseşti cu un coş de toată frumuseţea.



Ce poţi face în legătură cu asta?

Din nefericire, nu poţi face mare lucru în legătură cu producţia exagerată de ulei. De îndată ce glandele sebacee s-au pus pe treabă, sunt greu de oprit. Dar sunt câteva lucruri pe care le poţi face să opreşti dezvoltarea coşurilor, sau măcar să le faci să dispară rapid:

1. Nutriţioniştii, adică cei care ştiu ce e bine şi ce nu e bine să mâncăm, spun că n-ar trebui să mâncăm multe bomboane sau îngheţată, sau să bem prea multe băuturi dulci. Pielea ta coţine deja destul zahăr şi ulei pentru a funcţiona cum trebuie.

2. Spală-te cât mai des. Păstreaz-ţi pielea curată, şi astfel vei scăpa de mizerie.

3. Orcât de mult te-ar tenta, nu-ţi stoarce coşurile. Un coş stors se menţine mai mult, doare mai tare, arată mai rău şi câteodată lasă cicatrice.

Până la urmă coşurile dispar. Cât de mulţi adulţi cu coşuri aţi văzut?

16 răspunsuri:
| anutza97 a răspuns:

Poti folosi produsele de la clean and clear sunt f bune acelea pentru puncte negre sau cosuri etc... daca nu te der dai si u un click http://fripta.com/u.php?user=anutza9711

| eu_5690 a răspuns:

Daca iti ingrijesti tenul si te speli cat mai des pe fata nu o sa ai multe...tongue

| Schonel a răspuns:

Apar cosuri pentru ca pielea incepe sa produca sebum.
Poti scapa de ele cu anumite creme.

| Quiescent a răspuns:

Cosurile sunt mici protuberante aparute la nivelul pielii ca urmare a unei hipersecretii de sebum.Ele apar din mai multe motive cum ar fi o sensibilitate a ficatului, alimentatie necorespunzatoare, exces de cosmetice(unele nepotrivite pentru ten) sau pur si simplu... pielea respira.Incearca o crema da curatat din farmacie sau ceva pe baza de plante. Daca nu sunt multe sau purulente si mari nu ai de ce sa iti faci griji.

Răspuns utilizator avertizat
| AbcElly a răspuns:

Ai putea folosi si creme de cosuri dar pe Discovery a aratat ca poti sa-ti dai si cu pasta de dinti pentru ca contine alcool si usuca cosurile rolling eyes. Eu am incercat cu pasta dar cosurile se uscau si apoi numai erau umflate sau asa accentuate dar mai ramaneau urme.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Acneea este o afectiune dermatologica, manifestandu-se mai ales la nivelul pielii de pe fata si este de cele mai multe ori asociata cu aparitia cosurilor. Zonele de localizare sunt variate. Daca fata este principala zona afectata asta nu inseamna ca este si singura. Acneea poate aparea pe gat, pe umeri, pe spate.


Cauza principala a aparitiei acneei este secretia de sebum in cantitati mari, ceea ce duce la astuparea porilor si astfel pielea nu mai poate respira. O alta cauza este si inmultirea exagerata a unei bacterii (Propionibacterium acnes) responsabila de aparitia bolii. Atunci cand nu este tratata corespunzator, inca de la primele semne ale aparitiei, acneea poate lasa urme greu de vindecat si foarte inestetice.


Acneea afecteaza in aceeasi masura atat baietii cat si fetele. Daca la baieti este asociata cu perioada adolescentei, pentru fete situatia este putin mai diferita. Datorita modificarilor hormomale din perioada ciclului menstrual, chiar si la varste mai inintate, femeile se confrunta cu aparitia acestei afectiuni. Pentru multe femei acneea poate duce la pierderea increderii in propria persoana, dezamagire si chiar depresie. Si toate acestea se intampla din cauza aspectului inestetic.

Alte cauze ale aparitiei acneei:

renuntarea la pilulele contaceptive

numeroase medicamente, in special cele indicate pentru tratarea anumitor afectiuni psihice

modificari hormonale cauzate de aparitia sarcinii dar si a menopauzei

machiajul necorespunzator, sau intoleranta la anumite substante chimice din compozitia sa

transmiterea pe cale ereditara


Cum putem trata acneea?

Este o intrebare la care specialistii au gasit o parte din raspunsuri dar inca se mai cauta noi metode:mai simple, mai accesibile si mai performante.

Atunci cand suferi de o forma usoara, tratamentul cel mai indicat ar fi spalarea de doua ori pe zi cu apa calduta si un sapun special pentru tratarea cosurilor. Ar fi bine sa te prezinti la un medic pentru recomandarea gelului pentru spalarea fetei dar si a unei creme pentru prevenirea secretiei de sebum si pentru o vindecare rapida. Daca tratamentul nu da rezultate in aproximativ doua faceti o vizita la medic pentru o noua recomandare.



Daca problemele sunt mult mai grave atunci se recomanda tratamente pe baza de antibiotice si acid retinoic. Consultarea unui medic specialist este foarte impotanta, pentru ca atunci cand luati pilule contraceptive s-ar putea ca antibioticele sa afecteze modul in care acestea actioneaza. Pe toata perioada tratamentului folositi si prezervativul. Nu trebuie sa apelati la un astfel de tratament pe perioada sarcinii. Medicul dermatolog va va spune tot ceea ce implica un tratament cu antibiotice. Daca nu observati nicio ameliorare dupa sase saptamani de la inceperea tratamentului discutati cu medicul vostru specialist pentru o eventuala schimbare a tratamentului.


Este foarte importanta comunicarea cu medicul dermatolog pe toata perioada acestui tratament. Este singurul in masura sa va recomande cele mai bune produse si care sunt in concordanta cu specificul organismului fiecaruia dintre voi.

| Aოтuu a răspuns:

Este absolut normal să ne apară coşuri, din cauza pubertăţii.
Este posibil să fie reacţia organismului tău în concordanta şi cu vărsta, la pubertate, corpul se cam revolta şi îşi cere anumite drepturi. Oricum, să nu umbli la ele.

| catalin188 a răspuns:

O vizita la dermatoloc si ii prescrie el ceva

| DewMountainDew a răspuns:

Pai cosurile apar la pubertate, dar dispar dupa o anumita varsta

| TropicalSun a răspuns:

Din cauza pretuberatiilor la nivelul facial la pubertate, din cauza genei(a parintilor in general), a alimentatiei dezechilibrate etc...toate intr-un cuvant se numesc ACNEE.

Tratamentele impotriva ei sunt doar niste prostii care iti afecteaza si mai tare fata, ele trec de la sine, sau poti consulta un dermatolog.In orice caz,evita cremele sau mai stu eu ce... poti sa folosesti o infuzie de ceai caldutz de mushetel si sa tamponezi cu un prosop moale fata, pentru calmarea eruperii cosurilor+o dieta echilibrata, fara fastfood-uri sau alte chestii.

Traieste Sanatos!(funda?)

| onutza98 a răspuns:

Cosurile apar la pubertate intre varstele de 10-18 ani de dezvlolta hormoni si cosuri cosurile sunt ceva normal incearca sa le elimini cu otet tamponezi pe cosuri sau solutii cum ar fi iti zic cele mai bune le-am incercat si au dat foarte repede rezultate decio zinerit este un antibiotic si nivea crean deeper succes!

| εмiLч97 a răspuns:

Scuze dar am uitat sa iti spun cum sa scapi de ele.Pai eu folosesc un gel foarte bun care se gaseste a Sensi blu:TenDerm.Il aplici pe fata in zona unde sunt cosurile(frunte, barbie, obraj etc.), lasi sa treaca un sfert de ora ca sa isi faca efectul dupa aceea iei un disc demachiant si il umezesti cu apa calda in zona in care ai aplicat gelul pentru indepartare...

| tpuu a răspuns:

Devi adolescent [esti adelestent] cosurile se duc de la sine. da intr-adevar sunt si solutii pentru cosuri dar tte dai degeaba. uite foloseste cu mare incredere crema de galbele in tub...Sau daca nu sti la ce ma refer ia-ti crema de galbenele. si daca nu ai incredere... te sfatuiesc ca nu patesti nimic deoarece galbenelele nu te afecteaza cu nimic. si rezultatul este exceptional.

| scostica06 a răspuns:

Poti scapa de cosuri prin arderea grasimilor

| Gabriela_Mihaela_1990 a răspuns:

Eu am avut foarte foarte multe cosuri si puncte negre, timp de 8 ani de zile.
Am reusit sa scap de acnee si puncte negre dupa ce am gasit un medic dermatolog foarte bun si un tratament anti-acnee excelent de bun.
Doctorul mi-a dat sa imi cumpar tratament anti-acnee pe baza de creme cu 100% ulei pur de arbore de ceai(Tea Tree) de la Thursday Plantation.

Cremele sunt extraordinare, dupa ceva timp de utilizare deja tenul meu a devenit mai curat vizibil. Cosurile si punctele negre au inceput sa se usuce, si dupa o perioada au disparut de tot.
Din ce mi-a zis doctorul cremele cu arbore de ceai(tea tree) sunt extraordinar de puternice in lupta cu acnee, ceea ce am si vazut si un alt mare avantaj este ca nu iti irita pilea asa cum fac in general produsele cosmetice sau cremele de cosuri din farmacie.
Iti recomand cu incredere produsele, pe mine m-au scapat de cosuri si puncte negre.

Întrebări similare