Aproape orice boala a organismului nostru este insotita de dureri de cap, mai mult sau mai putin intense! Deaceea daca durerile se repeta trebuie gasita cauza!
Pentru ca ne lovim de un obiect contondent sau suntem stresati sau nervosi. Oboseala este si ea un motiv.
Cred ca @oana23madrid se referea la cum apare durerea de cap, fiziologic vorbind. O versiune ar fi proasta oxigenare a creierului, dar nu stiu cat de veridica ar fi. Se poate sa apara dureri de cap si in cazul unor tumori.
Poftim ce-am gasit, dar inainte da-mi voie sa fac si eu o gluma :daca ne doare capul e asta o dovada(sper ca nu singura) ca il avem!
In majoritatea cazurilor, durerea de cap nu este produsa de o singura cauza; ea poate aparea fie ca o migrena, fie ca manifestare secundara a unei alte maladii.
-durerea de cap care se resimte la ceafa poate fi cauzata de menstruatie, menopauza sau stress
-durerea localizata difuz, la frunte pentru cei cu rinita vasomotorie.
-durerile cu caracter continuu, in tumorile cerebrale, cu exacerbari mai ales dimineata.
-durerea de cap in hipertensiunea arteriala, difuza, profunda, mai violenta catre dimineata, trezind bolnavul din somn. (Se amelioreaza la alimentatie si la reluarea activitatii zilnice.)
-durerea poate fi precipitata din cauza efortului fizic intens, de crize emotionale sau de ridicari bruste ale tensiunii arteriale.
Hemoragiile cerebrale pot fi precedate sau urmate de dureri intense de cap, localizate cu predilectie la ceafa, deseori asociindu-se cu varsaturi, alterari ale starii de constienta, ajungand uneori pana la coma.
Traumatismele cranio-cerebrale produc cefalee, de obicei progresiva si de intensitate proportionala cu gravitatea lezarii creierului.
Durerile de cap cu caracter continuu, progresiv, care atunci cand devin intense sunt insotite de greturi si varsaturi, sunt produse de tumori, infectii - cu sau fara febra - si tromboflebite.
Migrenele au particularitati ce le deosebesc de celelalte forme de dureri de cap, si anume: apar periodic, aproape intotdeauna cuprind doar o jumatate a capului, fiind asociate cu fenomene oculare si vegetative.
Migrenele au si caracter ereditar, facandu-si aparitia pana la varsta de 15-18 ani, rar pana la 25 de ani.
Migrenele fac parte din grupul durerilor de cap cauzate de tulburari ale dinamicii vaselor de sange.
Dupa parerea mea din mai multe motive, fie ca nu mananci regulat sau te stresezi la locul de munca cu anumite persoane. Pot fi multe motive, dar o aspirina ar trebui sa isi faca efectul, asta depinde de cat de des te doare. Cel mai indicat ar fi sa consulti un medic, deoarece cu sanatatea nu ne putem juca.