Ce anume ai visat, nu cred ca mai stii, tu isi amintesti frica si doar ceea ce creierul tau a avut ocazia sa memoreze, ce visam noi nu stim ca creierul sterge, visele sunt complexe si natura lor e foarte misterioasa
Anonima788845 merita funda pentru ca are dreptate.
Tot ce vede si auzim ramane inregistrat in subconstient; iar acesta se manifesta in perioada de inconstienta: adica atunci cand dormim.
De aceea trebuie sa renuntam la filmele de groaza (chiar daca acestea nu ne sperie), si la orice altceva ce ne-ar speria. Mai tarziu vom da nastere la copii care se vor lupta cu atacuri de panica sau alte probleme de felul acesta.
Chiar daca nu esti o persoana credincioasa, cand se mai intampla sa ai cosmaruri poti sa rogi pe Dumnezeu ca sa indeparteze visul urat.
Visele sunt zonele de actiune a spiritelor rele
Depinde daca crezi asta.
De ce la alti le este frica cand vad o persoana ( se burleste parul )
Asa este parerwa mea.
Probabil treci printr-o perioada mai proasta. Atat visele bune, cat si cele rele, sunt produse de subconstient. Cosmarurile simbolizeaza in general probleme nerezolvate. Sau mai poate fi posibil ca, atunci cand te-ai culcat erai deja odihnit. Se intampla frecvent sa visezi urat in astfel de situatii.
Ce este visul? Aici mergem mai departe de psihologia moderna, care mi se pare o inginerie sufleteasca. Sufletul nu e un tractor. Henry Bergson, unul din filozofii mei preferati, vorbea despre doua tipuri de minti. Prima este cea materiala, ratiunea. Ea se afla strict in creier. Se ocupa cu memoria, logica, matematica, lucruri de genul. A doua minte este cea spirituala, sau intuitia. Ca sa lucreze intuitia, trebuie sa adoarma mintea materiala. E greu sa retii ce ai visat, tocmai pentru ca memoria nu prea functioneaza cu mintea spirituala. Noi, de cele mai multe ori ne anulam tocmai intuitia, mintea spirituala, prin ratiune excesiva. Mintea spirituala este sentimentul, intuitia. Avem nevoie ca mintea spirituala sa se trezeasca din cand in cand, avem nevoie de contactul cu lumea spirituala. Altfel innebunim. Iar contactul asta se face prin somn, vise, poezie, rugaciune, intoxicatii alcoolice, droguri. E de preferat sa nu recurgem la ultimele doua. Ele anuleaza mintea materiala, dar produc multe daune. Cei care nu au invatat sa viseze, sa fie poetici, recurg la asta.
Deci visul este intuitie. Prin vis vezi lucruri, ca si prin meditatie. Filozofii sunt oamenii care au citit inima cu mintea lor. Mai departe au fost medici neurochirurgi care au spus ca locul unde se afla aceasta minte spirituala este chiar inima. In jurul inimii este o concentratie mare de nervi. Iti batea inima pentru ca a fost solicitata, asa cum capul te doare cand faci probleme. A pocnit o sticla de plastic langa mine, lol.
Oi? Caini? Oi fara putina blana? E simplu pentru mine. Noi suntem oile. Multe vise sunt profetice, aduc rezolvari, solutii, prevestesc pericole. Oi sau caini? Lupi in piei de oaie poate. Visul iti zice ca pericolul exista. Raul exista, maleficul. Azi foarte multi traiesc ca si cum nu ar exista raul, maleficul. Visul tau asta iti spune: Exista raul, care este inselator. Ba e caine, ba e oaie. Si cred ca are legatura cu ce se intampla in zilele noastre, referendumul. Ba e bun, ba e rau.
Eu am avut o stare de mare neliniste odata. Nu puteam sa dorm. Era 1 noaptea. Ma framanta ceva incredibil. Aveam o mare tensiune. Chiar in noaptea aia a fost cutremur. Eram treaz.
Cand mai ai vise de genul, frica, gandeste-te ca Dumnezeu te apara mereu. Nu ai de ce sa te temi. Daca iti faci si o cruce, chiar nu ai de ce sa te mai temi.
Ala numești vis de speriat? Acum vreo 2 saptamani, am avut un vis, dar parea atât de real, de viu, de nici macar nu mi-am dat seama. "Mă trezisem" sa beau apa (am sticla cu apa lângă pat), am băut apa, am pus sticla la loc si cand ma pun sa ma culc iarăși, "ating" cu mana "ceva", părea fix ca si cum as fi atins capul, parul (inca dădea senzația că e cret ), cuiva. M-am speriat si m.am ridicat sa vad ce este, dar in timp ce ma ridic eu, de lângă patul meu se mai ridică "cineva" o umbră ceva, si ma prinde cu putere de piept si ma tine imobilizat pe pat. În momentul ala m-am trezit brusc. Dar bătea inima in mine ca-n iepure .
Visele ne urmaresc pentru ca mintea noastra trebuie sa-si recapte echilibrul, constientul trebuie sa descarce in subconstient emotii acumulate.
Visul ajută la regenerarea celulelor nervoase, dar si la odihnirea mintii. Ele sunt calea spre cunoasterea sinelui profund.
De multe ori, visele sunt intensificate pentru ca partea constienta trebuie sa comunice cu inconstientul, pentru gasirea unei soluţii.