| Shriti a întrebat:

De ce nu e bina sa iti trosnesti degetele zilnix? E adevarat sa mainile incep sa tremure?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Sasha30 a răspuns:

Ce se intalmpla atunci cand iti trosnesti degetele: un pârâit care eliberează tensiunea din articulaţii, dar despre care multă lume crede că poate provoca, în timp, boli degenerative, precum artrita.

Gestul este comun la 54% dintre oameni, cu o prevalenţă mai mare în rândul bărbaţilor.

Oamenii de ştiinţă au descifrat misterul pârâitului. Atunci când degetul este trosnit, spaţiul dintre articulaţii este mărit fapt care duce la formarea de bule gazoase în lichidul sinovial (cel care lubrefiază şi hrăneşte articulaţiile). Aceste bule sunt apoi sparte de lichidul care vine să înlocuiască spaţiul dislocat, producându-se zgomotul atât de familiar.

După trosnirea degetelor, este nevoie de o pază de 10 - 15 minute pentru ca alte gaze să fie dizolvate în lichid, moment în care degetele pot să fie trosnite din nou.
Unicul risc de sănătate, atunci când o persoană îşi trosneşte degetele este să şi-l scrântească sau rupă din prea mult entuziasm.
Asadar, nu e ceva gresit si faza cu tremuratul nu e adevarata, doar asa se spune. Sper ca te-am ajutat!

5 răspunsuri:
| RobertMoon a răspuns:

Nu e adevarat, chiar te simti mai bine, daca nu iti trosnesti degetele sau mana simti ca te tine ceva...

| IonutRuben a răspuns:

In niciun caz... Dinpotriva vei fii mult mai activa deoarece ti le vei incalzi.

| PinkPanther001 a răspuns:

Atunci când degetul este trosnit, spaţiul dintre articulaţii este mărit fapt care duce la formarea de bule gazoase în lichidul sinovial (cel care lubrefiază şi hrăneşte articulaţiile). Aceste bule sunt apoi sparte de lichidul care vine să înlocuiască spaţiul dislocat, producându-se zgomotul atât de familiar.Sa nu exageram cu acest obicei pentru ca in timp pot fi afectate tesuturile.In acest caz mainile incep sa tremure.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu nu fac asta

| starall a răspuns:

Nu este adevarat si mie mi s-a spus de la multa lume asta dar nu este adevarat, eu fac asta zilnic si ma simt mai bine.

Întrebări similare