Am aceeasi problema ca si tine...de cand a venit vacanta.adorm pe la 6, 7, dimineata si ma trezesc pe la 4\16.amiaza...chiar nu-mi face placere...si caut diferite remedii...de exemplu:am avut o ''noapte alba'', pe la 7 am adormit. mi-am pus ceasul sa sune pe la 9.si desi eram rupta de somn si radeam ca o nebuna... m-am intalnit cu o amica si am iesit in oras...pe la 8 seara imi cadeau ochii in gura de somn si m-am bagat la somn, bucuroasa de gandul ca am reusit sa adorm ca oamenii normali...insa...pe la 3 dimineata m-am trezit .eram ''fresh'' .si nu mai puteam adormi la loc. .si iata-ma acum .cu acelasi program...de ''noapte''.
eu ti-am zis de ''povestioara''mea... poate te va ajuta pe tine.
Rezolvarea e foarte simpla, dar cere putina vointa si disciplina. Pune-ti ceasul sa sune la 6.00, indiferent de ora la care adormi. Cand suna ceasul, da-te imediat jos din pat, fara nici un minut de leneveala. Fa un dus, bea o cana de lapte rece si gaseste-ti o activitate. Toata ziua nu sta deloc degeaba si mai ales in nici un caz nu te aseza in pat si nu dormi. Seara, pe la 10.30, fa un dus, bea o cana de ceai cald sau de lapte si baga-te in pat. La 11.00 stinge lumina si pune din nou ceasul la 6.00. Vei vedea ca vei dormi ca un prunc. Secretul este sa nu schimbi programul sub nici o forma, nici in week-end. In maxim o luna iti vei regla somnul, te vei simti odihnit si energic, cu chef de viata si de munca.
Inainte de culcare bea un o cana cu ceai de tei. Te v-a linisti si vei adormi imediat.Daca nici asta nu merge pune-ti ceasul sa sune la 9-10 si trezeste-te.Pt ca vei fi obosita vei dormi seara mai devreme.
Cred ca ti-ai obisnuit organismul cu programul asta. Asa ca trebuie sa-l dezveti. In timpul zilei, fa sport, fa cumparaturi, plimba cainele daca ai, urca scarile, coboara-le, alearga sau plimba-te... intr-un cuvant oboseste-te. Si cu putina vointa, ceai de tei, lapte cu miere, citit inainte de culcare, obisnuieste-ti organismul cu un program cat de cat regulat. Iar dimineata trezeste-te devreme. Ai sa vezi ca dupa catva timp te vei obisnui cu programul.
Si eu am exact aceeiasi problema! Uite cum fa: in primul rand pune`te in pat mai repede ca de obicei, in jurul orei 23:00-23:30, sa zicem.Bea un ceai de tei, si ia o aspirina(dormi mai bine de la ea). Ziua nu sta in casa numai la calculator si tv, fa miscare, doar ii vacanta. Du`te la padure la picnic, fa plaja, aerobic, tenis, volei, practic multa miscare vei vede seara ce obosita te vei simtit.Inainte sa te bagi in pat fa o baie fierbinte, vei avea un somn linistit, placut dar si rapid
Multumesc foarte mult baieti si fete :X Mi-ati fost de mare ajutor de asta seara o sa aplic metodele voastre P. S. Sport fac vreo 8...9 Ore pe zi
Sincer sa fiu nu stiu, am aceiasi problema, nu reusesc sa adorm nicidecum inainte de ora 2:30 - 03:00 sau chiar mai tarziu. De fiecare data ma trezesc pe la 11 -12 -13. Cand primesti un raspuns concret care crezi tu ca te ajuta te rog da-mi si mie un mesaj si zi-mi si mie raspunu.
Seara la 9.30, la 10 sa incalziti cam 100 ml lapte in care puneti o lingurita miere de albina. Eu asa fac si dorm pana dimineata 6. Cand ma trezesc sunt ca foarte odihnita. Incercati ca merita!