| Andreea9923 a întrebat:

De ce nu-mi vine ciclul regulat?
Am ciclu de la 13 ani, acum am 16 ani.
Au fost perioade când îmi venea regulat, apoi se oprea 2-3 luni, dupa revenea...si tot asa.
Ultima dată, nu mi-a venit vreo 5-6 luni, apoi a venit, acum de vreo 2 luni, iar nu vine.
Știți de ce? Și ce metode știți voi pentru a-l ajuta să se regleze? Ceaiuri și d'astea.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Cel mai probabil, este vorba de o afecţiune ovariană ( chist ovarian, S.O.P./ovare polichistice, etc. ), dar poate fi vorba şi de o afecţiune endocrină/tiroidiană :(


NU ai dat detalii : datele ciclului menstrual pe cel puţin ultimele 6 luni, dacă ai fost la ginecolog pentru astfel de dereglări, un eventual diagnostic, eventuale tratamente, dacă ţi-ai început recent viaţa sexuală, dacă ai făcut sex neprotejat, dacă/când/cum ai făcut test de sarcină, etc.

Deoarece NU eşti în primul an de ciclu menstrual, atunci NU sunt normale astfel de întârzieri!

Cauze generale posibile în cazul întârzierii menstruaţiei : răceală, dereglare hormonală, stres, infecţie, probleme medicale ( chist ovarian, ovar polichistic, etc. ), sarcină,...
O întârziere acceptabilă, din diverse cauze : răceală abdominală ( NU răceala "comună" ) sau răceală la ovare ( anexită ), infecţie, medicamente, etc., este de MAXIM 7-10 zile; tot ce DEPĂŞEŞTE 10 zile reprezintă o "problemă medicală"!

Poate fi vorba de :
1 ) o dereglare hormonală - situaţie în care TREBUIE să consulţi un endocrinolog, care îţi va prescrie analize hormonale pentru a determina dozajul din sânge şi apoi vei primi tratament
2 ) probleme de natură ginecologică ( chist ovarian, ovar polichistic, etc. ) - situaţie în care TREBUIE să faci un control ginecologic, unde îţi va face o ecografie ovariană/pelvină ( sau una transvaginală ) pentru a verifica starea ovarelor/uterului şi trompelor uterine.

AMBELE controale trebuie făcute simultan - deci, mergi la medicul de familie şi ceri Trimitere atât la endocrinolog, cât şi la ginecolog!

Dacă este vorba de chist o să-ţi prescrie un tratament cu tablete anticoncepţionale pe 3-6-9-12 luni ( până se dizolvă chistul respectiv ) şi control periodic ( din 3 în 3 luni ).

Dacă NU este chist atunci îţi va prescrie tratament cu Duphaston pe 10-30 zile ( eventual chiar pe mai multe luni ), după care o să-ţi vină regulat menstruaţia.


De asemenea, dacă ai dereglări menstruale dese, poţi să bei ceai ( sau tinctură ) de creţişoară şi/sau ceai de coada şoricelului - vezi informaţii la linkul :
http://www.formula-as.ro/......ului-10059

http://tratamente.naturale.din.plante.alb.ro/......um%29.html

http://www.formula-as.ro/2010/923/medicina-naturii-44/cretisoara-12562


Ori ceai sau tinctură/extract din/de mlădiţe de zmeur - vezi detalii la linkul :
http://magazin.remediu.ro/ceai-zmeur-frunze-50-gr-dacia-plant-683.html

http://www.naturaplant.ro/produse/591/Extract_din_mladite_de_Zmeur

http://www.sanatate-si-frumusete.ro/....../index.php


Aceste ceaiuri NU exclud un control ginecologic!

La ginecolog poţi merge şi SINGURĂ ( FĂRĂ mama, chiar dacă eşti minoră ), TREBUIE doar să ai la tine : actul de identitate + Trimitere ( de la medicul de familie sau de la Cabinetul şcolar ) + Programare ( pe care o poţi face telefonic sau personal ).


Toate cele bune!

4 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

Mergi la ginecolog si o sa-ti dea un tratament. Desi eu in locul tau m-as bucura, nu vad de ce vrei ciclu momentan. laughing))

| andreigroza19 a răspuns:

Metoda 1: sa faci sex
Metoda 2: ginecolog->probabil o sa iti dea niste picaturi pe care trebuie sa le bei de cateva ori pe zi sau ceva de genu, nu mai tin minte sigur

| Pikabu19 a răspuns:

Ai probleme de greutate cumva? Prea grasa sau prea slaba? Pentru ca in general are legatura.

| Ralucanca a răspuns:

In primii ani de menstruatie ciclurile pot fi neregulate. Dar cand apar mari variatii, e o problema de domeniul medical. Nu stiu daca e si cazul tau. Cel mai bine e sa mergi la medicul de specialitate. Cunosc persoane care au sau au avut astfel de cicluri neregulate si cauza erau chisturile la ovare.
Daca o sa vrei copii in viitor va trebui sa rezolvi problema asta. Chiar daca nu, tot e important sa ai un echilibru hormonal bun in organism.
Metode alternative nu cunosc, dar te sfatuiesc sa te interesezi bine inainte sa actionezi.