| laryssa93 a întrebat:

De ce nu pot sa dorm noaptea?

sunt foarte obosita ziua as dormi mai ales cand vin de la scoala(la 16h) dar am de invatat, teme si e prea devreme!

seara nu pot sa dorm nici de cum ma pun in pat pe la 10-11 dar pana la vreo 12 nu dorm!

nu stiti ceva ceaiuri sau altceva (fara medicamente)?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Bacemi a răspuns:

Principalul motiv pentru lipsa de somn este stresul. Probabil scoala si alte probleme personale te solicita mult. Uite niste sfaturi pertinente aici pentru problema ta : http://www.mayra.ro/......omnie.html

16 răspunsuri:
constantaproca
| constantaproca a răspuns:

Inainte de culcare bea o cana de lapte cald indulcit cu miere de albine sau o cana cu ceai de tei indulcit cu miere de albine, ambele au efect relaxant, calmant si te ajuta sa adormi mai repede.

| mioara a răspuns:

Stres, dar bea seara la culcare cate o cana de ceai verde.

| Munchkin a răspuns:

Bea nişte lapte cald... să vezi cum adormi.

| OnWeed a răspuns:

Si eu am aceeasi problema, si chiar astazi am avut o teza si o olimpiada, trebuia sa plec de acasa pe la 8, dar nu stiu cum de aseara pana la ora 1:30-2 nu m-a luat somnul, am adormit debea dupa ce mi-am facut un dus deoarece nu mai stiam ce sa fac la ora aia... Am incercat varianta cu lapte cald si sincer, la mine nu a mers straight face

| OnWeed a răspuns:

@liviu00 - Eu deja m-am obisnuit sa beau cafea de dimineata laughing si in caz ca nu am timp de cafea beau la scoala un litru poate mai mult de cola ca sa nu adorm la ore laughing. E destul de ok 6-7 ore dar ma supara faptul ca uneori ma trezesc tarziu si nu mai am timp de invatat, facut teme etc. De exemplu azi de dimineata cred ca m-am trezit cu aproximativ 30 minute inainte sa icneapa olimpiada si drumul imi ia aprox 20 min straight face...

| ☼loli☼ a răspuns:

Orice-ar fi nu incerca faza cu laptele! Am citit un articol care spunea ca nu e bun... uite aici e: http://www.fete24.info/alimente-care-te-ajuta-sa-dormi/

| liviu00 a răspuns:

Ia o carte si citeste pana adormi. O sa gasesti mai interesant sa adormi decat sa invetilaughing.
O alta varianta ar fi sa faci sport pe seara. Ar reusi sa te oboseasca suficient.
In alta ordine de idei, nu vad de ce sa te crizezi ca nu poti sa adormi decat la 12(ora tarzie?). E ok si 6-7 ore de somn.
Eu din clasa a 6-a ma culcam la 4 dimineata. Acum am ajuns (la 21 ani) sa stau treaz cate 30 - 40 de ore, dupa care sa dorm vreo 8-9. Bine, ma ajuta si cofeina. Dar sa nu-mi urmati exemplul.

| i_love_you_and_i_am_cool a răspuns:

Pai...asta stiu de cand eram mica:o persoana obosita, care doarme putin si nu are timp sa se odihneasca, adoarme mai greu de cat o perosana odihnita si relaxata.si la mine se intampla la fel, de multe ori, chiar si atunci cand nu am facut multe, eu am probleme cu somnul de mica, adorm fff greu, chiar si la cel mai mic gand.cand aveam 5 ani ajunsesm sa fac riduri(intr-un fel), plangeam noapte, dormeam iepureste, plangeam caci imi era som si nu puteam dormi etc...cand eram mai mica, o mai trezeam pe mama sa vb cu ea ca ma plictiseam, si chiar daca acum e la fel, ma trezesc, imi fac un ceai fierbinte de plante, iau niste nurofen sa ma calmez(cand nu dorm, sunt foarte nervoasa) si incerc sa stau invelita si sa ma uit la acvariul -lampa pana adorm. uneori stau pur si simplu pe ganduri, ma gandesc la tot ce am facut in ziua respectiva pana adorm.asta mi se intampla mai ales in saptamana. de scoala, in vacanta nu mi se intampla niciodata.noapte buna si somn usor!

| illusion a răspuns:

In situatia ta sunt si eu, de aprox 2 saptamana nu dorm mai mult de 3-4 h pe noapte, ma bag in pat la 22 pentru ca am o surioara mai mica si nu poate dormi daca nu este liniste deplina in casa si eu nu reusesc sa adorm pana la 3-4 dim...si ma trezesc la 7 pentru ca nu pot sa mai dorm, si dupa-amiaza la scoala imi pica ochii in gura de somn, saptamana asta am avut si teze si mi-a venit foarte greu, sper totusi sa imi refina cheful de a dormi pentru ca am incercat si cu somnifere si tot dgb.straight face
ai grija de tine si daca gasesti o solutie anunta-ma si pe minebatting eyelashes

| mihaelutzamy a răspuns:

Nu stiu nimic, doar ca si eu patesc la fel. cred ca din cauza stresului

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bună.
O cană de lapte dulce sau ceai de tei, o muzică lentă în fundal sunt reușita somnului tăi de noapte.
Pa, pa.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cred ca nu poti dormi deoarece te gandesti prea mult la a II a zi, la ce vei face. Plus de asta temele si invatatul te streseaza peste masura si iti confera o stare de agitatie. Trebuie sa-ti "limpezesti" mintea inainte de somn, sa nu te mai gandesti la tot felul de lucruri (in cazul in care asta e problema)

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bea o cana de lapte cald cu miereinainte de culcare.
iti va prinde bine
.
big grin
te unge pe suflet
incearca
la mine a mers

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bea coca cola laughing

Răspuns utilizator avertizat
| PisicutzaTedy a răspuns:

Si eu trec prin aceeasi problema, dar eu am o surioara de 3 ani si nu poate dormi daca e zgomot si ma bag in pat pe la 23, dar nu pot dormi deoarece ma gandesc la ce se va intampla a IIa zi si ma cuprinde stresul...
Nu cred ca exista pastile care sa vindece aceasta insomnie ...Incearca si tu sa te relaxezi seara si sa bei un ceai cald de tei...
Si daca vei gasi o solutie, te rog sa-mi-o spui si mie