In timpul stranutului ochii si vasele de sange din ochi ar fi foarte solicitate din cauza presiunii care s-ar forma in ochi. astfel creierul a format acest reflex pentru a proteja ochiul...
Nu sunt doctor dar...
Cred ca atunci cand un om stranuta se aude acel "hapciu", venind din noi.Totul se reduce la "explozie" sa-i spun asa. Explozie nazala, suna amuzant dar ar putea fi o explicatie. Daca ai inghiti o bomba, cat de nica si inofensiva(nu prea cred) ar fi ea iti garantez ca n-ai astepta sa explodeze in timp ce tu te uiti cu ochi mari la TV fara sa clepesti.Mai mult ca sigur alipirea ploapelor tinde spre o manifestare de autoaparare.
Nu poti deoarece este o chestie de reflex ca se spune ca atunci cand castii tii se opreste creierul si inima pentru o fractiune de sutime.Si daca te abtii de la stranut nu este bine ca pot sa se intample lucruri grave.
Eu cred ca daca vei stranuta cu ochii deschisi vom avea nuste ochi ca la broaste. Dar... nu putem ca ne icordam muschii si ne strangem.(cred eu).
Este un reflex fiziologic al corpului. Nici in somn nu poti dormi toata noaptea in aceeasi pozitie, creierul trimite niste impulsuri care misca cormul si il muta in alta pozitie.