Vinul are diverse beneficii asupra digestiei mâncărurilor. El stimulează producerea sucului gastric şi întreţine un apetit sănătos. Consumul de vin asociat cu mâncarea are beneficiul absorbţiei lente a alcoolului în sânge. Cum cea mai mare parte a alcoolului absorbit se face la nivelul intestinului, mâncarea încetineşte ritmul absorbţiei alcoolului. Astfel, ficatul are mai mult timp la dispoziţie să metabolizeze alcoolul, iar cantitatea ma ximă de alcool ce poate ajunge în sânge va fi cantitativ scăzută. Efectul profilactic al vinului asupra infecţiilor intestinale este cunoscut cu mult înainte de a se cunoaşte natura microbiană a bolilor. Acţiunea sa se datorează compuşilor fenolici ce prezintă toxicitate la viruşi, bacterii şi fungi. Vinul roşu combate, de asemenea, Helicobacterium pylori, cauza principală a apariţiei ulcerului stomacal. De asemenea, consumul moderat de vin a fost asociat şi cu o scădere a sensibilităţii la răceli în rândul nefumătorilor. Pentru majoritatea oamenilor, vinul are o acţiune relaxantă asupra creierului. Acest lucru explică de ce cantităţi mici de vin (90-180 ml) sunt adesea benefice pentru vârstnici seara, înainte de culcare, pentru un somn liniştit. Elementul vanadium, prezent şi în vin, este recunoscut pentru proprietăţile antidiabetice. În plus consumul moderat de vin sec nu are efecte adverse asupra controlului conţinutului de zahăr la pacienţii diabetici. S-a demonstrat că persoanele consumatoare de vin în cantităţi moderate, zilnic, prezintă un risc scăzut de apariţie a bolilor cardiovasculare, cum ar fi hipertensiunea, crizele de inimă, infarctul şi alte boli ale vaselor sangvine periferice. Aceasta pare să fie explicaţia "paradoxului francez". Deşi francezii consumă multe grăsimi, datorită consumului de vin, riscul apariţiei bolilor cardiovasculare este mai scăzut decât la alte popoare. Persoanele care consumă moderat vin au o medie de viaţă cu 2, 5 ani mai mare decât cei care nu sunt consumatori de vin şi considerabil mai mare decât cei care consumă în exces. Unul din cei mai importanţi antioxidanţi din compoziţia vinului este resveratrolul. S-a observat că resveratrolul inhibă dezvoltarea constituenţilor ce duc la formarea trombocitelor pe vasele de sânge şi, nu în ultimul rând, întârzie apariţia bolilor neuronale, cum ar fi Alzheimer şi Huntingdon. Iată încă un motiv să beţi un pahar de vin pe zi.
Asa este cum a zis mlm...eu stiu ca ajuta la stoparea imbatranirii inimii...cauta pe google si vei gasi multe informatii despre acest subiect
Hey! mlm, ai scris aproape tot! Multumesc totusi, ca mi-ai lasat si mie, partea specifica! Deci, stimati masculi, atentie!: seara, daca doriti s-o fericiti pe doamna, nu depasiti un pahar, maxim 2! >> (daca aveti peste un qintal!), de vino rosso, dar o serviti si pe EA! Ajuta la relaxare si dezinhibare, dorinta si euforie! Mai serviti-o si cu o ciocolata faina - va recomand - Milka Chocolate Dessert!, si cu un preludiu corespunzator, si actiune fara cusur, va veti prelungi, inca odata, viata cu catva timp! Suuccess!, si "grabiti-va incet!"... ca merita!
Draga psiho, special nu am scris tot, asteptam sa ma completezi, stiam ca am un coleg priceput si am dorit sa-i las si lui ceva de completat.Numai bine.
In general strugurii rosii sunt buni pentru inima pentru ca in coaja lor cea rosie exista o substanta si ea tot rosie care ajuta inima . Exemplul francezilor care consuma mult vin rosu si au incidenta mica la bolile de inima... dar in schimb din cauza alcoolului din vin au o incidenta mare la alzheimer. Dupa parerea mea zicala "un pahar de vin rosu pe zi e bun pentru inima" ar trebui schimbata in "cativa struguri pe zi sunt buni pentru inima"