| DaciaRomania a întrebat:

De ce se zice că slănina afumata de mangalița e sănătoasa? E chiar adevărat?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Răspuns utilizator avertizat
21 răspunsuri:
| Hyperion7 a răspuns:

Slănina simpla e sănătoasă, mai ales în sezonul rece, dar cea afumata nu cred că ar avea de ce sa fie sănătoasă, pentru că acel fum îți afectează ficatul, iar dacă ai probleme cu el (ficatul)…din contra, ar fi mai bine sa o eviți.

| sierra1 a răspuns:

Mai bine zicem că nu e atât de DĂUNĂTOARE, fiind considerata de majoritatea o grasime curata, fara mult colesterol sau mai bine zis "ulei de masline pe patru picioare", fiind din ce in ce mai cautata in tara noastra, bucurandu-se de review-uri pozitive din partea unor nutritionisti.

| Xpressurself a răspuns:

Ca sa o cumperi tu.
Dacă eu am o ferma de legume și impraștiu zvonul ca roșiile din delta, de exemplu, sunt cele mai sănătoase oare de ce fac asta?

suntserios
| suntserios a răspuns:

E mai sanatoasa decat cea de porc normal.
nu e sanatoasa

| DaciaRomania explică (pentru Xpressurself):

Cred că aia au făcut niște studii, analize pe grăsimea aia...

| Xpressurself a răspuns (pentru DaciaRomania):

Sa facă, și eu pot plăti la un laborator sa zică ca merele mele sunt cele mai sănătoase.

| DaciaRomania explică (pentru Xpressurself):

Nu cred că poți să faci chestia asta...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Slănina tradițională de la țară chiar e sănătoasă! O mâncau bunicii noștri și ajungeau la 80!

| KovacsB a răspuns:

Slanina este ok.Zaharul alb este otrava.

| Sekim a răspuns:

Din acelasi motiv pentru care oamenii fac diverse boli si probleme la varsta a 2 a sau a 3 a. E usor sa spui ca X nu e daunator, e sanatos. De ce? Pentru ca nu se vad maine rezultatele a ceea ce faci ( spre ex fumat ). Slanina de obicei are multa grasime, grasime care nu e deloc sanatoasa, deoarece se depune pe vasele de sange si in timp pot aparea probleme ale sistemului circulator si nu numai. Acum, vorba aia „ mananci cu masura " e corecta. Nu zice nimeni sa nu mananci deloc, dar nici nu mananci 1 kg in fiecare zi. Cat despre ce spui tu, analize exista multe, dar in niciun caz nu exista analize strict despre slanina afumata laughing. Cauta tu studii despre efectele grasimii animale. Spor

| DaciaRomania explică (pentru Sekim):

Da, dar cred că sunt studii făcute pe porcul mangalița, și tipul lui de carne și grăsime, aia vreau sa zic

| Sekim a răspuns (pentru DaciaRomania):

Nu exista tipuri de grăsime, grăsimea e la fel. Nu exista absolut nicio diferență între grăsimea de la un porc normal și porcul menționat de tine. Pentru a știi așa ceva, trebuie să știi ce este grăsimea aceasta, cum apare și de ce. Pe langa asta, daca crezi că există studii despre asta, de ce nu le cauți? Vrei sa primești toate răspunsurile mura n gura? Nu se poate din păcate.

| DaciaRomania explică (pentru Violleta2022):

Cine consuma slănină crudă?

Aici în Ardeal, sincer nu prea știu decât de slănină sărată și afumata! Sau fiartă...

| relian a răspuns:

De ce se spune ce se spune? Tu nu ai auzit, vazut reclame la TV? Banui ca asa ai auzit si despre chestia asta laughing reclama e sufletul comertului.
Daca tu esti sanatos si maninci slanina de oricare, daca maninci putina, atunci totu o sa fie in regula.

Daca maninci slanina de oricare in cantitate mare, atunci te ingrasi, apoi de la grasimea aia pe tine, ajungi sa dobindesti afectiuni.

Daca maninci slanina de magalita cit intra in tine, o sa fie foarte nesatoasa laughing

Oorice aliment este bun de consumat, oricare, nu exista alimente sanatoase sau nesatoase, exista oameni sanatosi si nesatosi, ori la cap, ori in alte parti laughing

Tot ce auzi, is doar reclame, fiecare sa isi vinda ce produc. Tu daca ai avea ceva o afectiune, poti sa maninci si lapte de cuc ca tot nesatos vei fi, si laptele de cuc tot nesanatos va fi pentru tine.

Daca cineva maninca slanina de mangalita si altul maninca slanina de altfel, daca ambii is sanatosi, si consuma cantitati moderate, nu o sa fie nici o diferenta intre cei doi.

Dar oamenii is naivi rau, mai ales de cand cu internetu asta, toti citesc pe net, dar vorba aia nu tot ce zboara se si maninca, asa ca trebuie sa selectezi, sa analizezi cand vezi ce, nu se crezi p[e aia pe cuvint de pionier sau soimi patriei laughing

Mulțumesc, voi întreba!

| haileewatson a răspuns:

Cine zice asa ceva.
E doar grasime si nu e sanatoasa.

Întrebări similare