| Hugliimi a întrebat:

De ce și fructele pot crește riscul de diabet dacă sunt consumate în cantități mari?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| TimberWolf a răspuns:

Nu faci diabet de la fructe si nici ciroza, numai aberatii in comentarii, cel mai rau lucru care se poate intampla daca mananci prea multe o diarie datorita aportului prea mare de fibre intr-un timp prea scurt.
Majoritatea oamenilor cu diabet n-au fost mari consumatori de fructe si nici dulciuri si nici alcool, stresul a fost factorul principal.
Exista alcoolici care au facut diabet si exista si bautori de sucuri din aia inraiti de beau 2-4 litri pe zi de cola si n-au facut diabet.
Cauza diabetului difera de la persoana la persoana.

| TimberWolf a răspuns:

Stresul si abuzul de alcool sunt factorii principali ai declansarii diabetului.
Bineinteles e si ereditara treaba dar asta e alta disctutie.

| sweetys a răspuns:

Datorita compozitiei chimice. Orice in exces este daunator. La fel pot creste riscul unor afectiuni hepatice ( ciroza) datorita fermentarii in procesul de digestie.

| anonim1920 a răspuns:

Contin glucoza

| Irina234561 a răspuns:

Pentru ca ele conțin zahăr, mai exact fructoza și pot crește glicemia