| LanguageMaster a întrebat:

De ce spitalele de stat care au aparate de RMN oferă investigații doar pacienților internați, nu și pacienților din afară?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| gogu220 a răspuns:

Doar la noi se fac lucrurile mai complicate când pot fi simple. Ideea este să te intrenezi ambulatoriu, adică faci doar analize ziua dar nu şi dormi acolo, te duci acasă şi revi a doua zi dacă nu ai terminat de făcut toate analizele.

| RAY a răspuns:

Pentru ca cel internat are o nevoie mult mai urgenta, eu in lipsa unui rmn nu puteau stii ce am si eram in coma, tu ce ai fi ales x sa moara iar y sa faca rmn desi nu e pe moarte

supadeceapa
| supadeceapa a răspuns:

E greu să obții o programare la RMN, e normal sa se creeze un sistem prin care anumite persoane să aibă întâietate.

| Sindbad a răspuns:

In spitalele de stat sunt fonduri limitate(dar unde nu sunt limitate?). Medicii prefera sa le pastreze pentru cazurile grave cu care se confrunta. Daca ar veni oricine, ca i se nazare ca are nevoie de rmn (iar biletele de trimitere se obtin relativ usor) spitalele ar ar ramane fara fonduri pentru pacientiii care au cea mai mare nevoie de ele.