anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ce sunt atat de putini chirurgi neurologi in Romania?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Bună.
Medicul neurochirurg are două specialități: chirurgie și neurologie.
Este una din laturile medicinii cele mai grele și necesită studii de lungă durată pentru o perfecționare pe măsură.
Poți urmării emisiunile de pe Discovery cu medicii neurochirurgi- munca colosală și tipurile de afecțiuni fie pe fon de boală sau accidente auto, casnice, la locul de muncă.
Sănătate.
Pa, pa.

Laur
| Laur a răspuns:

Legiuitoarea, neurochirurgia e o singura specializare si dureaza 7 ani.

Numarul relativ mic de neurochirurgi, pe langa factorul personal (de optiune), mai e determinat si de numarul relativ mic de locuri la rezidentiat (10 anul trecut pentru toata tara).

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

De ce crezi? Un unchi al meu este neurolog si nevasta-sa generalist si in '90 au sters-o in state. De ce crezi? De bine ce-i aici, asa-i?

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Bună din nou.
Laur, te rog să răspunzi la întrebare, nu la răspunsul meu!
Aici suntem să ajutăm prin răspunsuri la întrebări și nu să răspundem tot la răspunsuri.
Cred că este ceva banal...
Dacă durează 7 ani această specializare, nu crezi că medicul îmbină chirurgia cu neurologia: două materii îmbracă una - neurochirugia.
Iar cât privește numărul mic de posturi este din cauză că la noi în țară nu s-a dat așa mare importanță acestei specialități medicale în comparație cu celelalte țări europene și nu numai.
O seară plăcută.
Pa, pa.

Laur
| Laur a răspuns:

Legiuitoarea, corect mi se pare sa raspundem intrebarii initiale si sa corectam eventualele erori aduse de ceilalti...

Tinand cont ca facultatea dureaza 6 ani, urmeaza apoi un rezidentiat, dupa teoria ta poti zice ca orice medic are toate specializarile happy

| pisi dy a răspuns:

Pentru ca rezidentiatul e de 7 ani si de multe ori nu ai o mare satisfactie profesionala... cei mai multi pacienti vin cu accidente rutiere si topor in cap de la prea multa bautura. Din pacate, din ce in ce mai des vezi tumori cerebrale la copii si tineri.Multi dintre pacienti raman cu sechele asa ca satisfactia medicului e doar ca a salvat o viata si nu ca "l-a reparat "astfel incat sa fie ca inainte...cat despre salariu si recunostinta din partea societatii nu poate fi vorba, toti se asteapta sa faca minuni cu aparatura proasta, fara medicamente.