anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ce sunt doctorii asa de... nu stiu cum sa zic straight face anul trecut in noiembrie am fost internata in spitalul municipal mangalia sad am stat 2 saptamani si ceva,a fost groaznic,am fost operata de dr ion donica si la operatie mi-a facut rahie anestezie tin forte bine minte ca m-am intors pe o parte si cineva m-a tinut de spate si mi-a zis sa nu ma misc,mi-au amortit picioarele si apoi am adormit,cand m-am trezit imi miscam capul pentru ca imi era foarte frica eram foarte speriata, desi nimeni nu a avut grija sa ii zica cuiva sa ca nu am voie sa imi misc capul (acum am aflat ca nu am voie ), si a2a zi a inceput sa ma doara capul ingrizitor aproape o saptamana si toti spuneau ca e de la anestezie cand a venit anestezistul a zis ca nu mi-a facut nici o rahie straight face si mama chiar l-a crezut in ciuda faptului ca eu ii ziceam ca de fapt mi-au facut si dupa 5 saptamani cand mi a fost scos ghipsul domnil gipsar mi-a zis "Nu ma mai tii minte? eu te-am tinut cand ti-a fost facuta rahia anestezia " si din asta reiese ca chiar mi-a facut dar s-au ascuns ca sa nu cada de vina ca nu a avut nimeni grija de mine sad nu mai vreau in spitalul ala e groaznic.De ce sunt doctorii asa?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
9 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

In principiu fiindca sunt platiti ca niste agenti de paza si un doctor face treaba a patru medici. Plus ca pacientii nu au protestat deloc cand guvernul le-a injumatatit salariile medicilor, asa ca toti medicii au presupus ca pacientii nu-si doresc respect si tratamente bune, de vreme ce isi doresc batjocorirea medicilor lor. Daca tu personal ai participat vreodata la un protest public impotriva umilirii medicilor, atunci poti solicita respect din partea lor. Daca nu, asta este.

| alessia5158 a răspuns (pentru Brigaela):

N-am cuvinte sa-ti calific raspunsul!--- subscriu, insa, celor spuse de legiuitoarea.

P.S
Medicii-protestatari sunt, in exclusivitate, cei pentru care codicele moral al profesiei, juramantul lui Hippocrate, are o alta interpretare:

"Voi exercita profesiunea cu constiinta si demnitate" ---adica, cu constiinta faptului ca nu pot supravietui doar cu salariul de la stat!

"Voi mentine prin toate mijloacele onoarea si nobila traditie a profesiunii de medic"---adica, "toate mijloacele" presupunand, cum altfel, si mijloace financiare. Ca doar nu zice explicit "toate mijloacele, mai putin spaga de la pacienti"!

"Nu voi ingadui sa se interpuna intre datoria mea si pacient consideratii de nationalitate, rasa, religie, partid sau stare sociala"--- cu conditia ca, lelita Maria, sa dea spaga de nabab!

"Sanatatea pacientilor va fi pentru mine obligatie sacra"--- adica, "obligatia" ( fara sacra!) sa fie de 6 ore/zi din care 3 efectiv lucrate si 3 de "taiat frunza la cani"!

| Brigaela a răspuns (pentru alessia5158):

N-am luat niciodata spaga de la nici un pacient nici macar un leu si muncesc in fiecare zi de doua ori mai mult la spital si inca o data la alt job ca sa ma pot intretione. De aceea imi permit acel raspuns. Fiindca eu muncesc ca un rob in timp e voi, pacientii, aveti numeroase pretentii de la mine si nici unul nu s-a deranjat sa ma apere cand am avut nevoie. Fiindca voi, pavientii, aveti numai si numai drepturi, iar eu numai si numai obligatii. Muncesc 14 ore pe zi in virtutea acelui juramant uitand ca trebuie sa am si eu o viata, fiindca voi, pacientii, considerati ca numai voi aveti acest drept, nu si eu.
Asadar, califica cum vrei raspunsul meu cand vei munci si tu 14 ore si vei fi platita pentru 3, cerandu-ti-se sa-ti sacrifici viata, copiii, familia pentru niste oameni care, ca si tine, simt doar ca li se cuvine, ca merita, ca trebuie sa faci pentru ei si care, cand guvernul mi-a dat mie 14 zile de concediu fara plata si mi-a redus salariul cu 45 la suta si-au soptit in barba: bine va face, ma, sa muriti de foame, voi si copiii vostri. iar acum, aceiasi oameni vin si-mi dau lectii de morala fara pic de rusine.

| Legiuitoarea a răspuns (pentru Brigaela):

Bună.
Ești anatomopatolog, nu stai atât de mult la spital, nu tratezi bolnavii, ci studiezi țesuturile (piesele), mai ușor că mai sunt cunoscători pe aici. Nu văd de ce ai luat așa foc și ataci pacienții, care da, au drepturi pentru că sunt plătitori de asigurări de sănătate, au dreptul la respect din partea medicilor, au dreptul la un act medical de calitate.
A doua ta sursă de venit este de la facultate, unde predai și asta că programul de la spital îți permite să mai faci și pe profesoara, nu te mai plânge că muncești 14 ore pe zi. Gărzi nu ai, despre ce vorbești?
Ori dacă stai la spital 8 ore/zi cât mai stai la facultate de ajungi la 14, ori la facultate se predă și schimbul 3?
@Brigaela, în momentul când cineva își alege o profesie, să fie conștient ce face, nu să gândească la șpagă!
La mama boala a fost "vizibilă" în fază terminală, medicii îmi spuneau că este foarte grav deși ea mergea încă pe picioare (a fost capabilă să meargă până în ultimele ei ore de viață!) și nu i s-a pus o perfuzie la Polizu, au așteptat să facă hemoragie digestivă superioară ca să cheme Smurd-ul și să o transfere la Floreasca, etc., hal de tratament. Am zis după ce am pierdut-o să nu pățesc cu tata cum am pățit cu mama, istoria se repetă cu vizite aproape săptămânale la Spitalul de Urgență Argeș (unul nu mi-a scăpat de la Urologie) privind starea de sănătate a tatălui care în urmă cu 4 ani a suferit o operație de prostată la Spitalul Militar Pitești și a primit diagnosticul de adenom de prostată. A urmat tratamente specifice, niciun rezultat însă, P.S.A. în limite normale iar el nu mai putea urina. Toți medicii care l-au consultat de la spitalele sus menționate îmi spuneau că are infecție urinară, l-am internat anul trecut ca prin timpul ăsta la Urologie în contextul în care deșteapta de doctoră îmi spune că nu poate să-l interneze că trebuie acordul medicului de secție (era plătitor de asigurări de sănătate, era dreptul lui să fie internat, de urgență, putea face blocaj renal, am solicitat în repetate rânduri investigații amănunțite și toți aceeași melodie o fredonau: Nu este nevoie!) și să vin a doua zi (merita strânsă de gât, a stat cu mine de vorbă stând turcește pe scaun, de parcă eu eram o proastă și ea marea savantă), cu scandal l-am internat în acea seară și a doua zi am chemat presa, da presa ca să pot obține o salvare să-l transfer la București, etc. și tu comentezi aiurea.
Chiar ieri i-am făcut pomană de trei luni, a murit de cancer de prostată prin indiferența medicilor, am rămas și fără mamă și fără tată, din cauza voastră! Stau cu orele la cimitir când le aprind lumânări și în acest răstimp lacrimile îmi curg șiroaie pe față.
Mă repet, lasă tupeul și gălăgia, să nu suntem cobaii voștrii, nu suntem sponsorii voștrii de concedii, mașini luxoase, etc.
Te victimizezi și atât.
Și eu sunt bugetară, am destui ani de școală, am un salariu foarte mic dar nu mă milogesc! Și eu am stat în concediu fără plată, salariu l-am avut și îl am în continuare redus și nu mai minții că îl ai redus cu 45 la sută (sau poate ambele salarii, faci referire), testări profesioanale mereu dau, cariera mea a fost în declin anul trecut, am fost la un pas să rămân șomeră și nu m-am văitat, am reușit să plec pe un alt post deoarece după restructurare s-a constat că este nevoie de un om (am avut un gram de noroc) etc. și nu mă vait ca tine. Mâine dacă mi se oferă un alt post pe pregătirea mea mai bun decât cel actual, mâine îl schimb!
La 14 ore muncă nu mai stai în fața calculatorului și să răspunzi aici, pe site!
Pic de rușine medicii au?
Pa, pa.

| Brigaela a răspuns (pentru Legiuitoarea):

Stii ca am mai avut niste conversatii in care am stabilit ca multe din ideile tale sunt absurde. Al doilea meu job este ca traducator, si traduc acasa, in fiecare seara, cam intre ora 23 si ora 1-2. Jobul de la facultate este integrat in cel de spital (ca parte a normei mele de cercetator, fara plata suplimentara), predau cate 3 ore de trei ori pe saptamana si apoi stau pana in jur de ora 19 sau 20 la spital ca sa recuperez, sa dau oamenilor diagnosti ca sa poata primi la timp tratament in conditiile in care ajung intotdeauna la spital intre 6.30 si 6.45 dimineata.
Despre parintii tai imi pare foarte rau, dar iti pot spune ca amandoi si-au neglijat foarte mult sanatatea (probabil muncind mult si locuid singuri, fara cineva mai tanar care sa aiba suficeinta grija de ei si sa observe cand ceva este in neregula). se intampla din pacate asta, nu medicii sunt de vina, ci viata noastra bazata pe munca care adesea ne face sa nu ne vedem parintii suficient de des si pe ei ii face sa nu ne ceara ajutorul cand ar trebui, asa incat ajung la spital prea tarziu, in stadii finale ale unor boli grave.
Ce nu inteleg eu este cu ce te ajuta incrancenarea asta,. minciunile la adresa mea si a altor medic (de exemplu pretinzi ca stii ce face un anotompatolog desi nu ai nici cea mai vaga idee, pretinzi ca stii ce muncesc eu ca al doilea job desi nu ai de unde sa stii). Esti o femeie valoroasa, care beneficiaza de inteligenta si de un grad de intelepciune. Doar daca ai reusi sa nu mai minti din rautate, sa nu le mai pui in carca celorlalti neimplinirile si nefericirile tale ar fi mai bine. Tu vorbesti de rusine? E pacat, fiindca daca ti-ai urma sfaturile, ai putea castiga mult. Si ai fi si mai fericita, mai impacata fara tot acest venin care te macina in primul rand pe tine. Recunosc ca adesea m-am gandit la tine si la toata rautatea asta de care te lasi inconjurata, de ura profunda pentru medici si pentru anumiti oameni alesi de tine, in contrast cu bunatatea si intelegrea pe care o poti arata fata de altii. Stii bine de ce stau in fata calculatorul; ui si in loc sa ma relaxez altfel raspund aici. Fiindca nu am un copil, sufar din cauza asta si imi compensez astfel suferinta. Poftim, ti-am mai spus asta o data, ai provocat din nou aceasta marturisire care ma face sa plang. Esti mai bine, mai fericita acum? Sper ca macar tu sa fi castigat ceva din suferinta asta, ca satisfactiaintorsului cutitului in rana sa-ti fie suficienta.
Imi pare rau ca am intrat in aceasta polemica, iarta-ma, dar trebuia sa spun ce am pe suflet.

| Legiuitoarea a răspuns (pentru Brigaela):

Bună din nou.
@Brigaela, părinții mei au stat la bloc și eu împreună cu ei. Nu și-au neglijat sănătatea, ești grea de cap? Dacă am mers în repetate rânduri cu ei la medici, la analize și "nu este cazul", cine este de vină: eu sau medicii care au tratat cu superficialitate situațiile?
Nu este profesor care să nu fie renumerat, te rog frumos! Atunci ești voluntar, te-ai oferit, asta este cu totul altceva.
Nu am mințit cu nimic când am spus că predai, ești profesoară; nu am mințit că ești anatomopatolog, ești medic.
Nu ideile mele sunt absurde, ci concepția ta de refuz a situație de fapt.
Diagnosticul îl dă medicul curant, tu doar "traduci" ce vezi la microscop piesa de țesut uman (studiul tuturor aspectelor patologice la nivel de țesut)! Au nevoie de o confirmare sau infirmare din partea ta, nu îi tratezi tu, să-ți fie foarte clar, nu ești Dumnezeu, așa cum voi toți vă credeți. Nu mai încerca din răsputeri să-mi dai lecții mie!
Ura pe care mi-au născut-o medicii o am prin actele medicale, prin doi părinți are sunt la cimitir acum, nu vorbesc din cărți ca tine. Tu ai de fapt, trei job-uri, nu două. Bravo!
Nu ai plâns mai mult ca mine, stai liniștită.
Și eu sunt bolnavă, analizele sunt praf, medicii îmi spun la ecograf "posibil", păi este sau nu este ceva acolo? Eu plătesc, nu tu ca medic, analiza medicală, ecograful, etc. și nici știu ce d... am, din cauza voastră, nu știți să interpretați. Zilele trecute (luni, mai exact) mi-am extirpat un țest fibros de la gamba stângă, deșteapta de doctoriță mi-a scos firul de suturație vineri dimineața și acum eu stau cu ditamai gaura și o tratez acasă că s-a deschis incizia, eu nu știu nimic. Sunt cea mai proastă ființă de pe pământ, eu fabulez, eu mint, numai tu ești sinceră, toată lumea medicală este corectă (printre care și tu), eu sunt "acceleratul 1005", etc.
Am dat exemple reale, nu te mai agăța de orice ca să găsești scuze, nu te juca cu vorbele, faptele sunt de neiertat.
P.s.: Vin la tine la Colentina (sau te-ai mutat) să faci o nouă suturație la gambă, să nu rămân cu semn?
Nu iert pe nimeni pentru că nici viața nu m-a iertat pe mine!
Îți doresc să ai un copil făcut de tine... sau poate unul adoptat (ultima variantă este pur sugestivă), tu decizi!
Nu vreau să mă cert cu tine, fiecare are gândirea sa, nu avem niciun punct comun.
Eu nu acuz fără probe palpabile.
Pa, pa.

Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Niciodată nu au fost plătiți bine, au trăit și trăiesc ca niște paraziți pe buzunarele noastre. Au salarii mici dar ce mașini luxoase/vile/concedii în țări exotice/etc. și mare tupe au de a face actul medical direct semnul crucii!
Au știut mereu că este o meserie care nu are un salariu mare, mai pardon!
Se scuză medic pentru haita lor de pomanagi!
Domișoară, te duci și impune-ți respect, faci plângere la directorul spitalului, dă-i la presă pe neamurile proaste din sistem, nu suntem batjocora lor.
Să plece dacă nu le place salariul mic, nu suntem obligați să-i ținem în spinare, medici care te plimbă de la un cabinet la altul și apoi te trimit acasă fără a face lumină în starea sănătății tale.
RUȘINE, RUȘINE, RUȘINE...
Părinții mei datorită nemernicilor de doctori sunt în pământ, și au tupeu să comenteze.
Nu că m-au luat nervii deja.
Pa, pa.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Asta e Romania! Din pacate...

| schmoll a răspuns:

Pentru ca cei buni au plecat dincolo..si cei buni care au ramas in tara o fac din pasiune.dar aia sunt 1, 2, 3, si mie mi-o dat niste pastile un doctor care mi-o redus frecventa inimii si am lesinat, si cand m-am dus la el mi-o spus ca ce boala am? ca nu sunt bolnav.