N-am stat sa citesc restul raspunsurilor. Imi cer scuze, daca voi repeta ceva deja spus.
Ai suferit de depresii?
Te-ai indragostit sau te-ai despartit de curand?
Sunt multe motive, care iti pot provoca tristetea.
Si eu am momente (destul de dese) in care sunt trist si lipsit de "viata" (stau si vegetez).
Majoritaeta starilor au un motiv, fie el si ceva mai vechi.
E posibil sa-ti fii amintit ceva trist sau sa suferi dupa cineva sau poate ai ascultat o muzica mai deprimanta.
Exista multe motive de tristete si e foarte posibil sa nu-ti dau seama, de ce esti trist.
Incearca sa faci sport, sa mananci ciocolata si sa stai cu prieteni sau sa te plimbi. Asa vei mai "elimina" din starea de tristete sau o vei elimina complet.
Exista ceva, care te apasa?
Accepti cu prea mare usurinta tristetea, o tii tot timpul langa tine. Las-o sa plece, elibereaz-o, alte lucruri frumoase trebuie sa-si faca loc in viata ta, sa ti se alature.
Nu cred ca e ceva in neregula cu tine. Cred ca starea de tristete este cauzata de activitatea hormonala. Nu ma intelege gresit..nu ma refera la intimitati. Spun doar ca esti la varsta la care se produc niste schimbari in organismul tau. Poatea asa cum te simtia cum, adica trist fara motiv, poate uneori te simti foarte fericit, nervos, irascibil, poate uneori plangi dar nu stii de ce... E ceva normal. Orici adolescent trece prin asa ceva.
Nu esti trist fara motiv. Mereu exista un motiv pentru asa ceva, iar tu nu iti dai seama acum. Incearca sa te gandesti la ceea ce ai si ceea ce nu ai in momentul asta, iar apoi sa te intrebi daca ai nevoie sau iti doresti acele lucruri. Incearca sa iti notezi pe ceva in fiecare zi trei lucruri bune (chiar daca unul din acel lucru a fost sa mananci o inghetata) si sa iti faci intr-un fel sau altul "planuri de viitor": Ce ai vrea sa faci si de ce si... cat de fericit ai fi atunci si daca tot ajungi aici, vezi cum faci si indeplineste-ti si "visurile" astea. Bafta!
Deoarece in inconstient a ramas ceva nerealizat si de cate ori se intampla ceva «care nu-i la locul lui» aceasta tristete nu intarzie sa apara. Se iveste de cele mai multe ori cand esti singur si dai val amintirilor/emotiilor/gandurilor aiurea sau melancolia ce te cuprinde; daca esti adolescent aceste stari le ai adesea. Incearca sa-ti ocupi mereu timpul cu ceva (PC, plimbari cu prieteni, colegi, prietena etc...) si in timp va disparea.
Omul cauta instinctiv sentimentul de implinire.
Implinire simti atunci cand faci ceea ce trebuie in raport cu ceea ce esti (nu neaparat ce iti cere societatea).
Exemplu : Daca esti talentat la pictura, te-ai simti implinit sa pictezi, sa iei cursuri de pictura, sa interactionezi cu alti oameni ca tine, etc.
Asadar... in viata cauta sa faci ceea ce iti place si corespunde vocatiei tale, sa iubesti si sa faci lucruri de calitate in primul rand pentru tine si pentru viata ta. Ceea ce iti cere societatea sa faci, nu iti aduce neaparat sentimentul de implinire.
Probabil ca ti-e dor de o persoana, sau iti lipseste cineava... iesi pe afara cu prietenii si poate iti va trece acesta stare :*
Mananca ciocolata ca sa adaugi in organism hormonul fericirii(endorfina)
Se vede ca esti in lipsa de acest hormon.
Sentimentele, desi spunem ca nu se pot controla, au radacini in subconstient.
Iti auto-impui starea de tristete din subconstient deoarece e posibil sa te simti singur, diferit, respins, ignorat, invizibil, incompatibil cu societatea - inapt social.
Ceva din trecut te-a afectat vizibil, asa incat au ramas 'rani adanci' care se inchid foarte greu.
Controleaza-ti starile de 'down' prin activitati care iti plac si care nu au legatura cu ceea ce iti provoaca aceste stari.
Daca tu crezi ca e in regula, poti vorbi cu o persoana in care ai incredere, prietenul cel mai bun/prietena, cineva din familie sau chiar si un psiholog daca (virgula), consideri ca e necesar.
Nu ignora, totusi, lucrurile astea. Nu e de joaca.
Poate de la vreme, alimentatie Fa ceva ce iti place : deseneaza, danseaza, canta, scrie, citeste, nu stiu. ce te pasioneaza. De obicei daca iti ocupi timpul cu Arta, si nu numai. uiti de probleme. nu mai ai timp sa fii trist/a. Numai bine!
Nu suferiti niciodata singuri! Este extrem de important sa vorbiti, sa va deschideti. Puteti trece si peste aceste sentimente, cu multa rabdare si putere!
Se numeste anxietate e o stare normala daca nu persista si tine de timia individuala suntem firi sociale si ciclotimice idea este sa nu ai timp sa fii suparat si 99 la suta din stari sunt a4tificiale
00mcr4life00 întreabă:
anonim_4396 întreabă:
cristitipu întreabă: